Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A képen heterochromia látható,...

A képen heterochromia látható, vagy sem?

Figyelt kérdés
[link]
2016. jan. 23. 01:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, nagyon sok embernek ez a normális szemszine.
2016. jan. 23. 09:21
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
A heterokrómia során az ember 2 szeme különböző színű, úgyhogy a képen ahol csak egy szem van, biztos nem látható heterokrómia.
2016. jan. 23. 09:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nem csak a két teljesen különböző szemszín lehet az eredménye ennek a mutációnak, hanem például foltok az egyik szemben. A képről sajnos nem tudom megállapítani. :(
2016. jan. 23. 10:37
 4/7 A kérdező kommentje:

[link]

Masik

2016. jan. 23. 10:53
 5/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a masikja.

2016. jan. 23. 11:01
 6/7 sadam87 ***** válasza:
100%

Ha arra a halvány barnás foltra gondolsz, ami a képen a pupilla felett sejthető leginkább, az szerintem lehet az. (Bár csak nagyon halványan látom, és nem tudom, nem valami visszatükröződésnek köszönhető. De ha nem csak a képen, hanem folytonosan látszik, akkor valószínűleg az.) Az ilyen típust centrális heterokrómiának nevezik (bár ott elvileg az írisz legbelső része más színű, itt meg nem, szóval nem biztos, hogy erről van szó).

[link]

[link]

[link]

2016. jan. 23. 11:02
 7/7 A kérdező kommentje:

3 fele van

Sectoral: amikor az egyik szemnek kis reszei mas szinuek

Teljes: amikor a 2 szemnek a szine teljesen mas

Centrikus: amikor a pupilla korul mas a szine

2016. jan. 23. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!