Fokhagymagerezden látható barnás károsodást mi okozza?
Elég gyakran látható már a pucolatlan fokhagymagerezden, hogy a gerezd nem ép, már a héj szürkés színű, és meghámozva a gerezdet barnás, a fokhagyma húsába bemélyedő részek vannak. Ezeket én ki szoktam vágni, de van amikor annyira elterjedtek, hogy ki kell dobni a gerezdet.
Van olyan is, hogy csak apró dudorokról van szó, mintha pattanások lennének a gerezden.
Véleményem szerint ezek gombásodás nyomai, és azért jelennek meg, mert a fokhagyma nem tudott rendesen kiszáradni a begyűjtés után, esetleg épp esős idő volt épp akkor.
Szerintem jól gondolod.
Pl. hűtőben, poli-etilén zacskóban tartva megbarnul: a csomagoló anyag nem ereszti ki a vízpárát, a nedves közeg fenntartása miatt reményteljesen :) számíthatunk arra, hogy a hagymánk tönkremegy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!