Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fokhagymagerezden látható...

Fokhagymagerezden látható barnás károsodást mi okozza?

Figyelt kérdés

Elég gyakran látható már a pucolatlan fokhagymagerezden, hogy a gerezd nem ép, már a héj szürkés színű, és meghámozva a gerezdet barnás, a fokhagyma húsába bemélyedő részek vannak. Ezeket én ki szoktam vágni, de van amikor annyira elterjedtek, hogy ki kell dobni a gerezdet.

Van olyan is, hogy csak apró dudorokról van szó, mintha pattanások lennének a gerezden.

Véleményem szerint ezek gombásodás nyomai, és azért jelennek meg, mert a fokhagyma nem tudott rendesen kiszáradni a begyűjtés után, esetleg épp esős idő volt épp akkor.



2015. okt. 16. 05:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem jól gondolod.

Pl. hűtőben, poli-etilén zacskóban tartva megbarnul: a csomagoló anyag nem ereszti ki a vízpárát, a nedves közeg fenntartása miatt reményteljesen :) számíthatunk arra, hogy a hagymánk tönkremegy....

2015. okt. 16. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!