Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Orvosi egyetem matek nélkül?

Orvosi egyetem matek nélkül?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy nem gimibe hanem egeszsegügyi szakközépbe járok. Nekünk nincs matek éretségi. Külön fogok éretségizni emelt bioból és kémiaból. Arra lennék kiváncsi, hogy lehet e ebben az esetben matek nelkül ovosira menni, vagy kötelező????
2016. jan. 15. 09:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Matek érettségi nem feltétele hogy felvegyenek.

Orvosokat nem szokták matekból "szívatni". Annyi matektudás kell, hogy egyismeretlenes egyenleteket meg tudjál oldani, és ebben az egyenletekben akár hatvány/logaritmus/ln is előfordulhat.

2016. jan. 15. 10:09
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

De igenis feltétel a matek érettségi.

Az tény, hogy nem felvételi tantárgy, de hogyha nincs meg az érettségid az 5 kötelező tárgyból (így matekból), akkor eleve nem kapsz érettségi bizonyítványt, vagyis nincs érettségid és nem mehetsz egyetemre sem.

Kedves Kérdező! Ezt kifejtenéd kérlek, hogy " Nekünk nincs matek éretségi" alatt pontosan mit értesz? Mert ez nekem a fenti indokok alapján elég hihetetlennek tűnik.

2016. jan. 15. 10:23
 3/8 advance ***** válasza:
60%
matek érettségi tantárgy, enélkül nem kaphatsz bizonyítványt
2016. jan. 15. 11:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szoval most az a kerdes, hogy valamit rosszul tudsz, vagy kulfoldi vagy?

Magyarorszagon matek kotelezo erettsegi targy, ha lesz erettsegid, akkor matekbol is fogsz erettsegizni.

2016. jan. 15. 11:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen külföldi vagyok(szlovákia) , és nem is vagyok valami jó matekból!! :)
2016. jan. 15. 13:01
 6/8 anonim ***** válasza:
43%

Leggyengébb szintű matek érettségi is elég?

Mert arra azért fel lehet készülni egy fél év alatt, ha keményen tolod.

2016. jan. 15. 14:40
 7/8 anonim ***** válasza:
42%

Tudtommal az alapszintű érettségi nem nehéz, különösen ha elég a 2-es. Ha az megvan, akkor megvan. Csak jöjjenek össze a pontok valami másból.

A felvin tudsz utánanézni, az mindent tud.

[link]

Megjegyzés: a diszkalkuliásokat felmentik a matek érettségi alól, helyette egy másik tárgyat választhatnak. De az orvosi egyetem normál képességekkel is elég nehéz, hát még ha a statisztikai képletek megjegyzése is probléma. Igaz, ott nem a matek a nehéz.

2016. jan. 15. 21:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A külföldön szerzett érettségi bizonyítványt el kell ismertetni Magyarországon.

[link]

Ha elismerték és a felvételi jelentkezéshez matek érettségi nem kell, akkor nem kell az orvosira sem. A Semmelweisre sok külföldi hallgató jár (arabok, görögök, ázsiaiak, afrikaiak...). Nyilván az ő előképzettségük is nagyon vegyes. Az egyetemen meg kiderül, hogy mi megy könnyebben és mi nehezebben mint a magyar hallgatóknak.

2016. jan. 15. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!