Orvosi egyetem matek nélkül?
Matek érettségi nem feltétele hogy felvegyenek.
Orvosokat nem szokták matekból "szívatni". Annyi matektudás kell, hogy egyismeretlenes egyenleteket meg tudjál oldani, és ebben az egyenletekben akár hatvány/logaritmus/ln is előfordulhat.
De igenis feltétel a matek érettségi.
Az tény, hogy nem felvételi tantárgy, de hogyha nincs meg az érettségid az 5 kötelező tárgyból (így matekból), akkor eleve nem kapsz érettségi bizonyítványt, vagyis nincs érettségid és nem mehetsz egyetemre sem.
Kedves Kérdező! Ezt kifejtenéd kérlek, hogy " Nekünk nincs matek éretségi" alatt pontosan mit értesz? Mert ez nekem a fenti indokok alapján elég hihetetlennek tűnik.
Szoval most az a kerdes, hogy valamit rosszul tudsz, vagy kulfoldi vagy?
Magyarorszagon matek kotelezo erettsegi targy, ha lesz erettsegid, akkor matekbol is fogsz erettsegizni.
Leggyengébb szintű matek érettségi is elég?
Mert arra azért fel lehet készülni egy fél év alatt, ha keményen tolod.
Tudtommal az alapszintű érettségi nem nehéz, különösen ha elég a 2-es. Ha az megvan, akkor megvan. Csak jöjjenek össze a pontok valami másból.
A felvin tudsz utánanézni, az mindent tud.
Megjegyzés: a diszkalkuliásokat felmentik a matek érettségi alól, helyette egy másik tárgyat választhatnak. De az orvosi egyetem normál képességekkel is elég nehéz, hát még ha a statisztikai képletek megjegyzése is probléma. Igaz, ott nem a matek a nehéz.
A külföldön szerzett érettségi bizonyítványt el kell ismertetni Magyarországon.
Ha elismerték és a felvételi jelentkezéshez matek érettségi nem kell, akkor nem kell az orvosira sem. A Semmelweisre sok külföldi hallgató jár (arabok, görögök, ázsiaiak, afrikaiak...). Nyilván az ő előképzettségük is nagyon vegyes. Az egyetemen meg kiderül, hogy mi megy könnyebben és mi nehezebben mint a magyar hallgatóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!