Jelenleg 9.osztályos tanuló vagyok egy erős gimnáziumban, természettudományos tagozaton vagyok. Általánosban végig kitűnő voltam,nyelveket is tanultam...
Kiskorom óta álmodozom az orvosiról és szeretnék is bekerülni! Két egyetemen gondolkozok a pécsin és a bécsin.
Nyilván 11.osztályban kémia-biológia faktot fogok felvenni. Szerintetek esélyes vagyok még az egyetemen? tudtok tanácsokat adni? Bármi jól jönne,teljesen tanácstalan vagyok.
Elnézést,a kusza szöveg miatt,a fogalmazás sosem volt az erősségem.
Nézd van aki csak az utolsó gimis évben áll neki tanulni nagyon és bejut az orvosira. Te még csak a 9. osztályban vagy ha elkezdesz készülni most akkor elég jó esélyeid lesznek. Az érettségi eredményed fog számítani mindenképp de kezdj el gyúrni a jó fogalmazásra mert szóbelin rengeteget dob ha magabiztosan és összeszedetten beszélsz! Az orvosi meg király ;)
2016. jan. 8. 01:26
2/6 anonim válasza:
Nem árt, ha gimi alatt megcsinálsz 1-2 nyelvvizsgát. Egyrészt, a papír miatt (plusz Ausztriába úgy tudom, csak ÖSD nyelvvizsgával vesznek fel), másrészt, akár magántanárral, akár önállóan készülsz föl, tanulási tapasztalatként nagon jól jöhet még később. Én a nyelvvizsgára készüléskor találkoztam először az önnmagamért és a tudásért tanulás örömével és az önfegyelem, meg a teherbírás fejlésztésére is jó volt :) Sok sikert!
2016. jan. 8. 02:39
3/6 anonim válasza:
A pécsi orvosi az egész legalja, oda semmiképp se menj :) egyébként van esélyed, tanuld a bioszt és a kémiát, maradj tudatos és lelkes.
2016. jan. 8. 09:14
4/6 anonim válasza:
Ausztriában jó egyetemek vannak, de ez alól kivétel az orvosi. Magyarországon sokkal jobb az orvosi képzés!
Lehet hogy utánanéztél, de elmondom, hogy Ausztriában nem az érettségi számít (abból érettségizel amiből szeretnél), hanem egy egész napos felvételit kell megírnod, amiben van fizika/kémia/matek/biosz/logikai feladatok/ memóriafeladatok.
Szerintem a legtöbb suli faktjánál sokkal többet ér egy JÓ magántanár. Ha felmondod magadnak a biosz / kémia anyagot minden nap, és kémiából többször végigszámolod Villányi Attilát, akkor nem tudsz sokat hibázni. :)
Nyelvvizsgát amúgy szerintem érdemes gimi alatt letudni, ha van rá lehetőséged...
2016. jan. 8. 11:48
5/6 anonim válasza:
Úgy készülj, hogy jelenleg kettő darab emelt szintű érettségit kell tenni a bejutáshoz. Az egyik kötelezően a biológia, a másik szabadon választható a fizika, vagy a kémia közül. Fizika emelt szinten könnyebb, ugyanakkor ha kémiából raksz emeltet, annak majd sokkal nagyobb hasznát veszed az egyetemen.
2016. jan. 9. 23:17
6/6 anonim válasza:
Na azért nem feltétlenül könnyebb a fizika! Hatalmas az anyag és nagyon részletesen kell tudni mindent, plusz szeretnek szívatni mind a szóbelin mind az írásbelin, főként a tesztkérdésekben. Aki inkább matekos annak egyértelműen a fizika a jobb, aki inkább szereti az elméletet annak meg a kémia. De orvosin valóban nagyobb hasznát veszed a kémiának. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!