Ha lenne egy űrhajó vagy bármi, ami kirepít az űrbe, meddig lehetne menni fölfelé?
Engem meg a hőpajzs érdekelne.
Mert az köztudott, hogy a Föld légkörébe való visszatéréskor kell hőpajzs.
Na de kifelé menet nem kell? Erről nem sokat lehet hallani. Ha kifelé nem kell, akkor miért nem?
"Magyarul egy gömb belselyében vagyunk. És mi van a gömbön kívül?"
igazából úgy lehet elképzelni hogy egy gömb felöletén vagyunk ami ugye bármerre elindulunk végtelen ez a 2D-s felület a mi 3Dimenziónk plusz az idő és a gömbön belüli és kívüli világ egy plusz dimenziót ad a példában kettőhöz egyet, valóságban 3 hoz egyet amit már elég nehéz elképzelni
Az űrhajók meg úgy tudom hogy konrkétan körbe esik a földet zuhannak még a gravitáció hat rájuk aztán bekapcsolják a rakétát akor ferde szögben emelkednek valamennyit aztán megint zuhannak, így mennek föld körüli pályán
"Felfelé" addig lehet menni, amíg van "lefelé" irány. Szerintem ez nagyjából addig tart, amíg földközelben vagy: utána már a Nap vonzása erősebb.
"az Univerzumnak (a Wikipedia szerint) minimum 93 milliárd fényév"
Az életkora 13 mrd év! Ez úgy lehetséges, hogy kezdetben a fénysebességnél gyorsabban tágult.
Hőpajzs: Ez ott kell a legjobban, ahol sűrű a levegő. Mivel induláskor pont ott vagy a leglassúbb, ahol a legsűrűbb a levegő - így olyankor ez nem kell.
Ezen kívül visszafelé sokkal gyorsabban jössz.
"Hőpajzs: Ez ott kell a legjobban, ahol sűrű a levegő. Mivel induláskor pont ott vagy a leglassúbb, ahol a legsűrűbb a levegő - így olyankor ez nem kell.
Ezen kívül visszafelé sokkal gyorsabban jössz."
Értem, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!