Ha lenne egy űrhajó vagy bármi, ami kirepít az űrbe, meddig lehetne menni fölfelé?
Addig lehet felfelé menni, amíg ki nem érsz az űrbe. Mivel az űrben már nincs fel le, mivel nincs gravitáció, nincs ezt mihez viszonyítani. Amúgy pedig az Univerzum határáig, amit soha nem érnél el, tehát végtelenségig.
A sok hónap az egy nagyon rövid időtartam, mire az első csillagot elérnéd és több év, évtized telne el, még a mostani technikát meghaladó gyorsasággal is.
Mire a Galaxisból kiérnél már évmilliók ha nem évmilliárdok telnének el.
Értem. És az űrbe kb mennyi idő alatt lehet feljutni?:) és ott van oxigén? és ha még nem vagyunk nagyon távol a Földtől, akkor az űrben a Föld bolygót nagynak lehet látni gondolom.
? :D
Utolsó válaszolónak: én eddig úgy tudtam h az univerzum átmérője olyan 13mrd fényév!?
Tud ezzel kapcsolatban v.ki valami bővebb, hitelesebb info-t?
Ja és h a kérdezőnek is válaszoljak az űrben minden mozgás relatív.
Az űrbe való feljutás kb. 1-2 perc alatt történik meg. A Kármán-vonal jogi értelemben a Föld határa, ez 100 km-re van a földtől. A Föld elhagyásához a második kozmikus sebesség szükséges, azaz 11,2 km/s (kb. 40.000 km/h), így könnyen belátható, hogy a 120 másodperc is igen sok, elég "csiga" gyorsulás szükséges hozzá.
Itt láthatsz egy űrbejutást:
Bocsássatok meg, de honnan tudhatja valaki, mekkora az univerzum?? Még soha senki sem ment el megnézni. Mert ok, hogy tudom, mekkora a lakásom m2-ben. Amúgy jelenleg azt mondják, x az átmérője, tehát perifériája van. Magyarul egy gömb belselyében vagyunk. És mi van a gömbön kívül? Lehet, hogy egy "kisgyerek" labdázik velünk, mint mi a pöttyössel?
Hogy hülyeség? A poratkáknak a franciaágyunk a világ, Nekik az akkora, mint Nekünk az univerzum....akkor miért ne lehetne Nálunk is nagyobb valami....
Honnét tudhatja valaki, hogy mekkora a Nap és hogy milyen messze vagyunk tőle, hogyha még senki nem ment el odáig?
A jelenleg elfogadott kozmológiai modellből és megfigyelésekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!