1/4 EagleHUN válasza:
Szerintem te a szabad "gyökökre" gondoltál. Nem kell gyököt vonni belőle. :)
Az étolaj hosszú szénláncú telítetlen zsírsav. A hő hatására ez a szénlánc szétesik darabokra, vagyis krakkolódik. Ezeknek a maradékoknak eltérő a hossza, és felépítése. És egymással is reakcióba lépnek, így más anyagok is keletkeznek, elágazó gyűrűs stb...
Tehát nem lehet egy anyagnéven nevezni őket. Csak mint csoportra "gyökökként" hivatkoznak.
3/4 anonim válasza:
Nincs konkrétan étolaj molekula (így étolaj gyök sem). Úgy épül fel, hogy egy glicerinhez kapcsolódik három zsírsav. A zsírsav viszont egy gyűjtőfogalom.
4/4 BossKormika válasza:
Szerintem ő a gyökre mint számtan beli gyökre gondolt. Ezen elindulva kijelenthetem hogy √étolaj=
=x*x=étolaj=
=étolaj---> ennivalóolaj----> az étolaj gyöke enőaj!
A Nobel-díjam miatti értesítés erre az ímél címre várom:
nagya@om.hu/hestegzsenivagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!