Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi volt elöbb a tyúk vagy a...

Mi volt elöbb a tyúk vagy a tojás? (normális válaszokat)

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 19:13
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim válasza:

Kedves tegnap 07.31-es !

Konkrétan mi is lenne az az általad említett bizonyíték?

Egyébként senkit nem védek, senkit nem támadok, nem az a célom, hogy kioktassak felnőtt embereket, csak hozzászólok! De ne vegyétek személyeskedésnek. A teremtés-kontra evolúció téma ma is megosztja a világot. nem kevés ember áll egyik oldalon sem! Szerintem nem vitázni kéne ezen, meg anyázni, stb., hanem szépen, kultúráltam kifejteni, hogy én ezt gondolom erről, mert:

Senki nem állítja, hogy a tusósok szentek, vagy hülyék. Ugyanúgy a vallásvezetők sem az alacsony iq-val rendelkezők közül kerülnek ki. Egy azonosság van: emberek vagyunk, mindnyájan, tökéletlenek, halandók, és egyéni életünk nagyon rövid ahhoz, hogy egyáltalán felfogjuk, hol az igazság? Mi marad? A kollektív Tudás, Tapasztaléat, Megfigyelések, bizonyított kis rész-igazságok. A dogmák, és elméletek elvetendők. És mivel említettem, hogy gyarlóak vagyunk, bizony, mindkét oldalon előfordul, hogy ztudósok csalnak, presztízsből, vagy anyagi okokból, "szentfazekak" képmutatóan élnek, hazudozunk, korrumpálhatóak vagyunk, és nagyon tudatlanok!

próbáljuk minden érzékszervünket az Igazság felderítésére használni, és Szemléljük a Világot, gondolkozzunk, érveljünk, csak ne bántsuk egymást.

Elnézést, hogy hosszú voltam, grafomán vagyok!

Sziasztok!

2010. ápr. 21. 17:51
 52/57 anonim ***** válasza:

Kedves New Age-es hozzászóló a kérdésre nem válaszoltál!

Melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás?

2010. ápr. 22. 16:13
 53/57 anonim ***** válasza:
45%
Legyünk őszinték.Ki nem sz@rj@ le?
2010. ápr. 22. 17:06
 54/57 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, szóval lehet, hogy olyat mondok, ami már előttem elhangzott.

Szóval a kérdésre szerintem mindkét válasz helyes, attól függ csupán, hogy honnan közelítjük meg a dolgot.

A Tojás volt előbb:

Köztudott, hogy a madarak kialakulása előtt, már jóval korábban is életek tojással szaporodó lények (hüllők, őshüllők). Így ha innen indulunk ki, akkor egyértelmű, hogy a tojás volt előbb, hisz már akkor is azzal szaporodtak egyes állatok, mikor a madarak mégcsak tervben sem voltak.

A Tyúk volt előbb:

Ami azt illeti ez a kijelentés is lehet helyes, mivel a hüllők lágyhéjú tojásokkal szaporodnak, és ha konkrétan a "tyúktojásra" értelmezzük a kérdést (meszeshéjú tojásra) akkor a tyúk volt előbb. A tyúk petefészkében termelődik egy olyan protein, aminek a hatására a lágy tojásban megindul a kristályosodás, ezáltal meszes héjat hozva létre.

Mivel a hüllőknél ez még nem következett be, csak a madaraknál (esetünkben a tyúknál), így tyúk léte előbbre tehető mint a (meszeshéjú)tojásé.

2010. júl. 17. 22:05
 55/57 anonim ***** válasza:
Fel lett dolgozva a témakör rendesen.........:)
2010. júl. 17. 22:52
 56/57 anonim ***** válasza:

kérés megválaszolva!:)

[link]

2010. júl. 18. 11:45
 57/57 anonim válasza:
1 ső oldalról a 6/56 os válaszolónak beirtam a keresőbe a kérdést és most nem viccelek de pontodan 49-52 ugyanilyen kérdés volt és ez most komolyan nem vicc!
2013. ápr. 23. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!