Tudjuk, mi történik egész pontosan a halál beálltakor?
Figyelt kérdés
Filozófiai kérdéseken gondolkodtam. Van, amikor még újra lehet éleszteni az embert és van, amikor nem. Miért? Mi az, ami lehetővé teszi, hogy a szív újra működni kezdjen olyankor, és mi az, ami ezt megakadályozza?
Van erre magyarázat, vagy jogosak a vallásos elképzelések, hogy addig volt megírva fentről, meddig tartson az élete?
Ha ilyenkor gyorsan műszívet kapna az, akit nem lehet újraéleszteni, és a műszív működne, akkor is fennmaradna a halott állapot? És miért?
2016. jan. 2. 22:25
11/13 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy a halál nem egy pillanat alatt következik be. Ha leáll a keringés, akkor kezdődik és nem tudom a választ, hogy mikor fejeződik be. De ha belegondolunk, akkor maga az öregedés is a folyamat része lehet, az pedig összefüggésben van az anyagcserével, fehérjeszintézossel, dns javítással. Nem vagyok biológus. Lehet, hogy teljesen hülyeség amit írok. Biztosan meglehetne állapítani, hogy hol van az a pont, ahol még visszahozható valaki az életbe, ez szerintrm esetenként változó, de egy biztos, hogy mindenkinél végbe megy a halál folyamata. Engem az érdekelne, hogy magávala tudattal mi lesz a halál során, vagy mi megy végbe benne? Mert talán nem mindegy, hogy milyen környezetben megy végbe a halál.
12/13 anonim válasza:
A tudatnak jóval előbb vége van, mint a test többi részének.
13/13 anonim válasza:
5 ös vagyok: a beled egy része még 'halál' után is emészt és szív fel sok óráig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!