A lányok miért tudnak könnyebben spárgázni mint a fiúk?
Az mindenképpen lényeges, hogy őket jobban érdekli a spárgázás, mint a fiúkat, így többet gyakorolják.
Amúgy könnyen el tudom képzelni, hogy vannak tényleges anatómiai okai is, de azokhoz nem értek.
Szerintem a fiúknak nem egészséges ez a művelet :3 ahogy a nagyon szűk naci se az :s
Mondjuk én lány létemre se tudok teljesen lemenni spárgába :$ 15 centi alá nem tudok menni :c
16/L
Nem tudom, vizsgálta-e valaki ezt a kérdést megalapozottan, de a spárga senkinek se hétköznapi cselekmény (leszámítva néhány speciális izomzatú, ízületű embert).
A spárgázást tanulni, gyakorolni kell, és a társadalmi közszemlélet szerint egy spárgába lemenő lány izgalmasabb, mint egy spárgába lemenő fiú. Ezért több az ilyent tudó lány. De van ilyen fiú is bőven. Nem hiszek abban, hogy ennek komoly és speciális anatómiai eltérések lennének az okai. Vannak lányok, akik soha nem tudják megtanulni, és vannak fiúk, akiknek ez nem különösebb probléma. Az elkötelezettség és gyakorlás többet számít.
Nem mindenkinek kell tanulni a spárgát. Egyik barátnőmet például azért kezdték kiskorában balettra járatni, mert rendszeresen úgy aludt, hogy az egyik lábát átölelte maciként a feje mellett. Gondolták a szülei, hogy akinek a függőspárga relaxációs helyzet, annak balettiskolában a helye. Az is lett a foglalkozása. :)
Aki nem ért hozzá, minek ír?
A lányoknak alapból sokkal jobban szétállnak a lábaik. Vagyis, ha egymás mellett megáll egy egyforma fiú és lány, akkor a lány lábai között nagyobb lesz a távolság, mint a fiúnál. Eleve úgy csatlakozik a medencéhez. Ennek a szüléshez van köze, és emiatt nőknél gyakoribb is az ilyen jellegű ízületi betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!