Olyan könyvet/internetes forrást keresek, ahonnan könnyebben/logikusan meg lehet érteni a matekot? Bőv.
Olyan könyvet/internetes forrást/honlapot keresek, ahol értelmesen el vannak magyarázva a matematika egyes fejezetei (most konkrétan a kombinatorika kéne), magasabb szinten is, példákkal magyarázattal stb.
Az a gondom, hogy a rendes matekkönyvben is vannak példák, de azok elég hülyék, meg csak a legalapabbakat szedik össze, miközben vannak sokkal bonyolultabb feladatok is... Konkrétan teljesen össze vagyok zavarodva, nem értem teljesen, mikor van kombináció, mikor variáció, legalábbis alkalmazásszinten.
Megérteni szeretném, átlátni a logikáját, nem bemagolni..
Meg a mostani gráfok témakörrel is vannak fenntartásaim.
Ha tud valaki valami ilyesmit mutatni, nagyon megköszönném!
köszi, de kb ez van a könyvben is. Igazából én nagyjából értem, csak nem tudom minden példára logikusan leképezni az eseteket, nem mindig tudom eldönteni hogy melyik a helyes.
No meg vannak magasabb szintű példák, amik már kicsit megkeverik az egészet, az is érdekelne...
Igazából minél több példát látok, annál könnyebben/talán csak így tud kialakulni a logika, ami alapján a feladatok nagy részére le tudom fordítani az egyes eseteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!