Mi a magyarázata? Nincs rá megoldás?!
Nagyon köszönöm, amit írtál.
Szegény barátunk már sejtette, már akkor, amikor dolgozott (gyógyszertárban...), hogy lehet, neki is ilyen baja kezdődik. A gyógyszertárba bejövőkkel ugyanis elbeszélgetett, hallotta a gondjaikat, tüneteiket...
Én amiatt vagyok kétségbe esve, ahogyan kezd csont-bőrré válni szegény.
Igen, még a betegsége elején van...
Az azonban igen elgondolkoztató, hogy az Alzheimer-kórosok száma egyre csak nő, mintha ragályos betegség lenne.
Nemrég értesültem arról, hogy a már korábban ilyen betegségben szenvedő feleség után maga a férj is alzheimeres lett. Micsoda tragédia!!
Vajon nincs-e kapcsolat a táplálkozás és a betegség között fordított irányban is?!?
És még valamit..
Nem a soványsága miatt aggódom, hanem egyszerűen attól, hogy gyakorlatilag elfogy, és emiatt lesz vége, s hamarább, mint ahogyan még viszonylagos ép elmével még élhetne...
:(
Az Alzheimer-kórra létezik öröklődő hajlam és vannak olyan körülmények ,amelyek elősegíthetik a kialakulását.
Csak egy példa, bizonyos kutatások szerint a szervezetbe kerülő túlzott mennyiségű alumínium kiválthatja.
Ha belegondolunk, hány család főz hagyományos alu kuktában, kávét alu kotyogósban, hát...
Én is tudok az alumínium-ion feltételezett hatásáról. Elég régóta kerülöm is azóta ilyen edényeket, de az ajándékba kapott Al-tartalmú dezodort is kidobtam.
Ahogy olvastam az Alzheimeres szakrendeléseken részt vevő ötvenesekről, eszembe jutott, mekkora mértékben használ(hat)juk a teflonbevonatos alu-edényeket úgy világszerte. Vajon nincs-e e kettő között összefüggés?!?
7/9-es vagyok újra. Nincs bizonyitva az aluminium és az alzheimer közti összefüggés. Ajka környékén ezek alapján tömegesnek kéne lennie az alzheimernek..., de inkább a rákról irnak borzasztó számokat azon a környéken...
Az emberi élet véges, valamilyen kulcsfontosságú szerv előbb-utóbb mindenkinél elromlik... annyi biztos, hogy az agy elromlása talán a legborzasztóbb és a leghosszasabb végjáték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!