Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a magyarázata? Nincs rá...

Mi a magyarázata? Nincs rá megoldás?!

Figyelt kérdés
Alzheimer-kórt állapítottak meg egyik ismerősöm esetében. Vészesen lefogyott - fogyása már kb. másfél éve kezdődött -, fázékony. Hiába eszik jó étvággyal. Nagyon aggódunk miatta.

2015. nov. 25. 07:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, amit írtál.

Szegény barátunk már sejtette, már akkor, amikor dolgozott (gyógyszertárban...), hogy lehet, neki is ilyen baja kezdődik. A gyógyszertárba bejövőkkel ugyanis elbeszélgetett, hallotta a gondjaikat, tüneteiket...

Én amiatt vagyok kétségbe esve, ahogyan kezd csont-bőrré válni szegény.

Igen, még a betegsége elején van...

2015. nov. 27. 12:59
 12/20 A kérdező kommentje:

Az azonban igen elgondolkoztató, hogy az Alzheimer-kórosok száma egyre csak nő, mintha ragályos betegség lenne.

Nemrég értesültem arról, hogy a már korábban ilyen betegségben szenvedő feleség után maga a férj is alzheimeres lett. Micsoda tragédia!!

Vajon nincs-e kapcsolat a táplálkozás és a betegség között fordított irányban is?!?

2015. nov. 27. 13:06
 13/20 A kérdező kommentje:

És még valamit..

Nem a soványsága miatt aggódom, hanem egyszerűen attól, hogy gyakorlatilag elfogy, és emiatt lesz vége, s hamarább, mint ahogyan még viszonylagos ép elmével még élhetne...

:(

2015. nov. 27. 13:11
 14/20 Wadmalac ***** válasza:

Az Alzheimer-kórra létezik öröklődő hajlam és vannak olyan körülmények ,amelyek elősegíthetik a kialakulását.

Csak egy példa, bizonyos kutatások szerint a szervezetbe kerülő túlzott mennyiségű alumínium kiválthatja.

Ha belegondolunk, hány család főz hagyományos alu kuktában, kávét alu kotyogósban, hát...

2015. nov. 27. 14:08
 15/20 anonim ***** válasza:
7/9-es vagyok újra. Sajnos a családi hajlamot én is valószínűsitem, elbeszélések alapján apai nagyapámnak is voltak hasonló tünetei, sőt, egyik unokájának is. Apum is, nagyapám is magas életkorúak, 80 felett kezdődtek a bajok. Unokatestvérem néhány hónap alatt elment, alig túl a hetvenen, neki is voltak alzheimeres tünetei. Be is vagyunk tojva rendesen, és drukkolunk az orvostudománynak nagyon, hogy érjen el valami eredményt... Sajnos az alzheimer-szakrendelés várótermében ötvenesekkel is találkoztam, akiknél diagnosztizálták... Én azt mondom, hogy a felpörgetett élettempó, a stressz, a sok műanyag táplálék, a szennyezett környezet, minden ráhat az emberre, az agyára is.A nyolcvan év felettiek körében már rengeteg az alzheimeres... 90 fölött állitólag már 50 százalékos az arány.
2015. nov. 27. 16:58
 16/20 A kérdező kommentje:

Én is tudok az alumínium-ion feltételezett hatásáról. Elég régóta kerülöm is azóta ilyen edényeket, de az ajándékba kapott Al-tartalmú dezodort is kidobtam.

Ahogy olvastam az Alzheimeres szakrendeléseken részt vevő ötvenesekről, eszembe jutott, mekkora mértékben használ(hat)juk a teflonbevonatos alu-edényeket úgy világszerte. Vajon nincs-e e kettő között összefüggés?!?

2015. nov. 28. 10:54
 17/20 Wadmalac ***** válasza:
Lehet, de az a helyzet, hogy enyhén savas környezetben a talajvízbe is beoldódik alumínium és a víztisztítóművek nem szűrik. Ahol alumímiumos a talaj (a bauxit nem olyan ritka), ott bizony benne van mindenben.
2015. nov. 30. 07:25
 18/20 anonim ***** válasza:

7/9-es vagyok újra. Nincs bizonyitva az aluminium és az alzheimer közti összefüggés. Ajka környékén ezek alapján tömegesnek kéne lennie az alzheimernek..., de inkább a rákról irnak borzasztó számokat azon a környéken...

Az emberi élet véges, valamilyen kulcsfontosságú szerv előbb-utóbb mindenkinél elromlik... annyi biztos, hogy az agy elromlása talán a legborzasztóbb és a leghosszasabb végjáték...

2015. nov. 30. 17:07
 19/20 anonim válasza:

Szia,

Olvastam, hogy az E vitamin jelentősen lassíthatja ezt a betegséget. Az E vitaminból érdemes egy full spectrumút venni, a 4 alfa béta gamma delta X 2 tocoferol, tocotriol

[link]

[link]

Nem akarok hülyeségeket írni, szóval érdemes lenne, ha utána tudnál nézni.

2015. dec. 17. 20:46
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem, ne legyenek illuzióitok az E-alfa-béta- akármikről- el lehet rájuk költeni havi 10-20 ezret,de alzheimer ellen nudli... a már kialakult alzheimer-kór ellen biztos hogy nem hatnak. Aki napraforgó-olajjal süt-főz, annál azért elégnek kell lennie az e-vitamin bevitelnek, mert abban sok van. Aki vérhigitót kap, az pedig feltétlenül beszéljen a dokival, mert arra az e-vitamin adagolásnak hatása van.
2015. dec. 18. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!