Mi a magyarázata? Nincs rá megoldás?!
Ez sajnos egy jelenleg gyógyíthatatlan betegség.
Van gyógyszer kísérleti állapotban, nemrég fedezték fel, mire ez forgalomba kerül, eltelik még minimum 5 év, ha egyáltalán beválik.
Addig az a lehetőség van, hogy a betegség elhatalmasodását lehet kicsit lassítani gyógyszerekkel, egészséges életmóddal, táplálkozással, az agy tréningben tartásával és, bármily hihetetlenül hangzik, bizonyítottan lassítható kávéfogyasztással, napi 3-5 presszókávéval (ha egyéb ok miatt nem ellenjavallt).
Ezt tudtam.
Azt azonban nem, mi az oka a testsúlycsökkenésnek?
A biokémiai és élettani hatások hogyan, miért adódnak így össze vajon?
Van itt valaki, aki ezt tudja, és érthetően el is tudná magyarázni?
Nem elég az, hogy az ebben a kórban szenvedő szellemi képességei folyamatosan hanyatlanak, még el is fogy?!?
Jelenleg 16 körüli a testtömegindexe...
A "tudományok" kategóriáját figyelembe véve, miért ne lehetne olyan, aki maga is kutató vagy orvostanhallgató, vagy egyszerűen kivételesen magas tájékozottsággal és érdeklődéssel rendelkezik?!?
Nézd meg időnként a "Természettudományok" körében feltett kérdésekre milyen szakszerű válaszok IS érkeznek!!!
Mindkét előző választ nagyon köszönöm.
Wadmalac kapcsolócímein megtalálható írásokat már én is olvastam. Csupán az elsőben van némi utalás a biokémiai folyamatra.
Igen, az a személy, aki miatt vagy érdekében most hivatalos vagy nem hivatalos álláspontok, megfigyelések vagy tudás érdekelne, nos, ez a személy mindig is sovány volt. S bár testsúlycsökkenése miatt elkezdte a kivizsgáltatásokat, csak most, kb. másfél év múltán került olyan szakorvoshoz, aki a demenciát megállapította.
De - legalább is tudomásom szerint - ez a szakorvos sem hívta fel a figyelmét, vagy adta volna a magyarázatát testsúlycsökkenésére.
Három napot baráti társaságban, kiránduláson, névnapozás címén, üdülésképpen, együtt töltöttünk.
Legalább annyit evett, mint én vagy más!!! Jó étvággyal.. de amíg mi 1-2 kilóval "gyarapodtunk", ő egy dekával sem lett több.
Mi vajon az az anyag vagy az a biokémiai folyamat, ami az anyagcserét ilyen módon befolyásolja?!? Az agyban?? Vagy hol??
Ezzel foglalkoznak-e, kutatják-e valahol, valakik???(Mélyebben, mint amiről az egyik kapcsolócíműben olvashatunk..)
Nutri Drinkkel próbálkoznának. Szakorvosi javaslat adása ennél a mesterséges tápszernél az ő betegsége esetében nem megy. Anélkül meg csillagászati összeget kellene költeni, mert nincs rajta támogatás.
"szívesen megosztanám tapasztalataimat akár orvoskutatóval is, annyi van."
Bizony, a kutatók, ha volna idejük, s ha lenne lehetőségük, nagyon sok ismeretet kaphatnának maguktól a betegektől - más betegségek esetében - és a betegeket gondolkodva ápolóktól.
De - tisztelet a kivételnek - a szakmai gőg.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!