Mennyi (3+[1) *2] =?
Vagyis hogyan értelmezhetőek az "elzárójelezések"?
Javaslatokra, tanácsokra és konstruktrív tanácsokra van szükségem, nem üres kritikákra, köszönöm.
Nem nézném a zárójelet, és a műveleti sorrendek prioritása alapján megcsinálnám, hogy:
(1*2)+3
A zárójeleknek is van prioritása, általában a szögletes van a kereken belül, és belülről haladunk kifelé. Így, hogy ne legyen hiba, egy lehetséges felírás lehet a
(3+[1*2])
Szerintem meg azért akartak duplán zárójelezni, hogy ne a szorzás elsődlegességét nézzük
[(3+1)*2]
A 4 válaszból mindegyik teljesen mást mond, nem rossz.
Szerintem a zárójelezést nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert (3+1)*2=8 az nem ugyanaz, mint 3+1*2=5
Esetleg vehetnénk a különböző eredmények átlagát is, csak milyen átlagát?
Még ötletek?
a zárójeleknek nincs metszete
így leírva ez teljesen értelmetlen
ha azt mondod hogy teljesen egyenrangúak akkor [] legyen egyenlő ()
vagyis (3+(1)*2)
ezt már lehet értelmezni de teljesen feleslegesek bele a zárójelek az eredmény pedig 5 lesz
9-es: miért pont 5, mi alapján számoltad?
10-es: komolyan érdeklődöm olyan témák iránt, amelyek eddig megválaszolatlanak, vagy akiknek nem voltak elég kompetenciájuk, viszont hanguk igen, azok megbélyegezték úgy, mint értelmetlenek.
Alapfilozófiám, hogy értelmetlen kifejezés nincs!
Sok okos tanácsot kaptam már, köszönöm őket, és továbbra is ilyeneket várok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!