Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan készítsek sókristályt?

Hogyan készítsek sókristályt?

Figyelt kérdés
Egyszer olvastam egy könyvben,hogy hogyan lehet kocka alakú sókristályokat létrehozni.Próbáltam már sókristály,de sehogy nem sikerült kocka alakúra...:( Hogyan csináljam helyesen?
2010. márc. 20. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:

attól függ mekkora sókristályt akarsz.

én úgy tudok (nem túl nagyokat) csinálni, hogy egy pohárba vizet töltesz, azt teleszórod sóval. megkavargatod, valamennyi leülepszik a pohár alján. ezt a löttyöt leszűröd papírral, majd a sóoldatba belelógatsz fonáldarabot. ezt így kiteszed valamilyen meleg helyre, és kb 1-2 hét múlva már kristályok lesznek a fonálon

2010. márc. 20. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Készíts olyan oldatot, mely nem telített,

majd tedd nyugott, nem túl meleg helyre, lefedve (nem légmentesen)

2010. márc. 20. 22:29
 3/3 anonim ***** válasza:
a nagy kristályok készítésének a lényege(oldatból) hogy minél lassaban történjen a bepárlás. nekem volt egy 6x6 cm-es sókristályom.végy egy 5l-es befőttes üveget.csinálj tömény sóoldatot és töltsd bele.fedd le úgy hogy csak egy kis lyukon tudjon a vízgőz távozni.több kristály is elkezd majd növekedni az üvegben. válaszd ki a legszebbet és a többit egy hosszú csipesszel szedd ki oldd fel újra és töltsd vissza.ha van elég türelmed csak az üveg mérete szab határt.de azt előre elmondom hogy ha tényleg méretes kristályt akarsz években gondolkozz. sok sikert és még több türelmet
2010. máj. 15. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!