Mi a magyarázata, hogy a lepkék (jelen esetben egy éjjeli lepke) úgy mozog egy pontszerű fényforrás felé, hogy iránya 60°-os szöget zár be a lepkét a fényforrással összekötő szakasszal?
Figyelt kérdés
az interneten sajnos semmit nem találtam ebben a témában, csak a pillangós deréktetkókról tudtam meg többet. Remélem tudtok segíteni. :))2015. nov. 9. 19:07
1/11 anonim válasza:
Fogalmam sincs de úgy tudom, hogy alapvetően a Hold fényére mennének (nyilván sosem érhetik el, csak mennek egy irányba) mert emberek nélkül normális esetben este tök sötét lenne.
3/11 anonim válasza:
Biztos abban a szögben éri a legtöbb fény a lepkét. Ő érzi.
4/11 anonim válasza:
#1 a nyerő.
A Holdat követik, állandó szögben, mert egyenesen szeretnének repülni. Ha a Hold túl közel jön, akkor így jártak, erre nincsenek felkészülve.
5/11 anonim válasza:
Ez a Holdas dolog nem magyaráz meg semmit, ez maga a jelenség... a kérdés a szög miértje...
6/11 anonim válasza:
Lehet, hogy sügér vagyok, de ezt a kérdést nem értem. Főleg, mert itt az összes lepke összevissza repked a fény felé. :D Szóval hol lesz a 60°-os szög? Fejtsd ki légyszi, érdekesen hangzik, csak elképzelni nem tudom. :D
7/11 anonim válasza:
Ez arra igaz, amelyik kering a lámpa körül.
8/11 anonim válasza:
"nem magyaráz meg semmit"
Mit nem lehet azon megérteni, hogy egyenesen szeretne repülni? Ezért követi a Holdat, ill. ha nincs szerencséje, akkor egy másik fényforrást.
A 60 fok pedig véletlen, és attól függ, hogyan állítja be a kezdeti irányt (merre indul).
9/11 anonim válasza:
#8 eleve miért kevered ide a Holdat? Mi van a szobába zárt lepkékkel? És azokkal, amelyek az utcalámpa felé repülnek? A kérdező ezekre gondolt, nem a Holdra... de persze nagyon okosnak hangzik, csak nem ez volt a kérdés.
10/11 Wadmalac válasza:
#9: szerintem te nem érted.
Gondolom nem képzeled, hogy a lepke evolúciójának bármi köze volt a villanykörtéhez.
A lepke azt hiszi, hogy az a lámpa a hold, mivel genetikus emlékezetében csak ez a fényforrás szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!