Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miből lehet a gyöngy, ha nem...

Miből lehet a gyöngy, ha nem olvadt meg?

Figyelt kérdés
Vettem egy helyen gyöngyfüzért, és meg akartam tudni, hogy műanyag-e, ezért egy szemet melegíteni kezdtem, mire először fekete, majd hosszabb idő után fehér színűvé változott. Nem olvadt meg és nem is gyulladt meg, tehát se nem műanyag, se nem üveg, de akkor miből lehet? Még annyit, hogy nagyon olcsón vettem.

2015. okt. 8. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
zománc?
2015. okt. 8. 20:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Van olyan is hogy hőre keményedő műanyag, nem imnden műanyag olvad meg.
2015. okt. 8. 23:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem leginkább valamiféle áttetsző műgyanta. Abból a legegyszerűbb és legolcsóbb igazgyöngyutánzatot készíteni, könnyen formálható, száradás után pedig igen ellenálló a legtöbb fizikai-kémiai behatással szemben.
2015. okt. 9. 00:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem zománc, az biztos. Keresgéltem hasonlókat, és megtaláltam pont azt, amit vettem. Távol-keleti Tekla gyöngynek írják és az oldalon az van, hogy üveg, de én azért is melegítettem fel, mert biztos voltam benne, hogy nem az, hanem műanyag. Nem áttetsző, és a fehér gömb sem lett az, amivé vált.

Az alábbi címen látható (az alját levágtam, mert ott volt a bolt neve):

[link]

2015. okt. 9. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!