Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az osrobbanas ota tagul a...

Az osrobbanas ota tagul a ter. Miben? Elmagyarazn valaki erthetoen?

Figyelt kérdés
2015. szept. 8. 15:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ilyen durva térgörbületet erőhatások nélkül nem tapasztalunk. Olyat viszont igen hogy valaminek éles határai vannak, ezért tartom valószínűbbnek a saját elméletem. Tudom hogy a tér képes formálódni, de ilyen nagy távolságokban önmagába hajolni bármilyen ismert külső behatás nélkül számomra még mindig nehezebben elképzelhető. Nincs szükségem bizonyítékra, tiszta logika mentén haladok, racionális érvekkel alátámasztva. Bár, egyre inkább azt érzem hogy ez a vita örökké tartana mert soha nem fogjuk megtudni mi is az igazság.
2015. szept. 11. 23:29
 22/24 anonim ***** válasza:

"durva térgörbületet erőhatások nélkül"

Te milyen durva görbületről beszélsz? 96 milliárd fényév mitől durva? És ez még valószínűleg nem az egész tér.

"Olyat viszont igen hogy valaminek éles határai vannak"

Mármint itt, a Földön. De a térben már elmagyaráztam, hogy milyen problémák vannak ezzel.

"Nincs szükségem bizonyítékra"

De akkor ne is várd mástól, hogy komolyan vegyen.

"tiszta logika mentén haladok, racionális érvekkel alátámasztva."

Ezt viccnek szántad?

Ha nem, akkor sorolhatnád az érveidet. Idáig még egyet sem írtál (az "itt a Földön" kezdetű az nem érv).

Amúgy a tiszta logika azt mondaná, hogy az elektron nem lehet egyszerre két helyen... aztán mégis van.

2015. szept. 11. 23:55
 23/24 anonim ***** válasza:

"Miben" "helyezkedett" el az az atomi részecskénél is kisebb " valami" amelyből az Ősrobbanás útján létrejött a Világegyetem? Idő, tér, anyag, stb. ?

Lógott a semmiben? :) De az üres Tér, miben különbözik a semmitől?

Ehhez az én fantáziám kevés. Sokan vagyunk így ezzel. :D

Számomra felfoghatatlan.

2016. aug. 2. 21:28
 24/24 anonim ***** válasza:

"Miben" "helyezkedett" el az az atomi részecskénél is kisebb " valami" amelyből az Ősrobbanás útján létrejött a Világegyetem?"

Erről csak elképzelések vannak.

Pl. az, hogy egy másik téridőben két hatalmas membrán érintkezése hozta létre a mi terünket. Úgy, mintha két vízhullám találkozik, és kirepül belőlük egy adag víz.

"De az üres Tér, miben különbözik a semmitől?"

A mi terünknek szerkezete van: hatalmas nullponti energiát tartalmaz, állandóan virtuális részecskepárok keletkeznek benne, és tele van energiamezőkkel. Terjed benne a fény és a többi sugárzás, lehet benne mozogni.

MINDEZ valószínűleg nem fordulhat elő a semmiben, egyetlen kivétellel: a gravitáció valószínűleg ott is működik.

2016. aug. 2. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!