Milyen távcsővel azonosítható az emberi arc 8-10 km távolságról?
Megfigyeléshez vennék távcsövet, így érdeklődnék, hogy 8-10 km távolságból az emberi arc, vagy kisebb tárgy milyen, mekkora nagyítású távcsővel látható?
Régi Touriszt márkájú orosz távcsövem van, 20x50-es, de a 20-as nagyítással ekkora távolságról csak házak láthatók (autók már nem).
Néztem, a normál kézi turista távcsövek 50-es nagyításig vannak (nem tudom ez elég-e), e-felett már csillagászati távcsövek vannak 100-as nagyítás felett (ez kicsit soknak tűnik).
Valakinek tapasztalata?
Akkor még egyszer.
"milyen távcsővel azonosítható az arc 8-10Km távolságból"
SEMMILYENNEL.
A talajszinten kizárt hogy ellás 8000m re 20cm es légköri torzítás nélkül. Meg lehet próbálni télen 0% pára mellet verő fényben egy 50cm átmérőjű csillagászati távcsővel de ha felismered az arcot akkor engem is hívj nagyon érdekelne. :D
Köszönöm a válaszokat!
Ma próbáltam 20-60-as nagyítású "találatnéző-megfigyelő távcsövet" (sajnos a terep miatt csak 2 km-en - nem vihettem el), de még a galamb feje is látszott :)
Persze 8 km-en biztos rosszabb lenne (csak hidegfrontnál, minimális páratartalom mellett volna esély), de azért bizakodom, csillagászati valószínűleg jobb lenne, és már 10-20 ezer között lehet kapni.
Jobban jársz ha azt a 20e Ft ide adod nekünk mert mi elmondjuk látatlanba hogy semmit nem fogsz látni vele ami az emberi arcot illeti.
Vagy ha úgy értetted hogy dollár akkor nem szóltam annyiért már lehet 300x nagyítást vásárolni :) de a légkör akkor is keresztbe fog tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!