Milyen távcsővel azonosítható az emberi arc 8-10 km távolságról?
Megfigyeléshez vennék távcsövet, így érdeklődnék, hogy 8-10 km távolságból az emberi arc, vagy kisebb tárgy milyen, mekkora nagyítású távcsővel látható?
Régi Touriszt márkájú orosz távcsövem van, 20x50-es, de a 20-as nagyítással ekkora távolságról csak házak láthatók (autók már nem).
Néztem, a normál kézi turista távcsövek 50-es nagyításig vannak (nem tudom ez elég-e), e-felett már csillagászati távcsövek vannak 100-as nagyítás felett (ez kicsit soknak tűnik).
Valakinek tapasztalata?
A házam és a nyaralóm között 8-10 km távolság van, tiszta rálátás. - A probléma a közbiztonsággal van, vagyis hogy már vasfűrésszel vágják ki a kerítésoszlopaimat!
Ami azért nem egy csendes dolog, és nem túl gyors, mégis mindenki mélyen hallgat, nem lát semmit, nem csinál semmit, a rendőrség 40 perc alatt érne ki (ki sem mennek).
Én azért szeretném tudni kik járnak oda...
Nincs áram (utcai alumínium tokos szekrény villanyelosztót pár hónapja ellopták), félek a kamerával is ez történne.
Jó lenne akció közben tetten érni őket, fényes nappal dolgoznak, nyugdíjasként ráérnék figyelni, és így mozgósíthatnék valakit, hogy el is kapják a tolvajokat.
Hát ha ez a helyzet, akkor leginkább ezt tudnám javasolni:
Bár sokat kell vele gyakorolni, de nagyon hatékony tud lenni a problémád megoldása szempontjából. Két apró gond van vele, nagyon drága és nem valószínű hogy legális.
Hát ehhez nem kell az arc nagyítása ,azt még állványról se hinném hogy beremegés nélkül meg tudnád oldani.
Egy kisebb távcsővel is láthatod ha vágják a kerítést és motorral helyszínre menni tetten érni kamerával őket.
A csillagászati távcső csillagászati árba kerül ráadásul csak télen 0% páratartalom mellett látnád benne az arcokat ,teljesen életszerűtlen hogy pont aznap olyan időjárás legyen a betörők inkább sötét ködös vagy délibábos időben mennek.
Arcfelismerés szabad szemmel is már erősen romlik 10 méteren túl, és olyan 40 m-n túl lehetetlen. (Egy jogi per kapcsán olvastam erről, ahol ezt hivatalosan is kimondták.)
Szóval többszázszoros nagyításon alul ne is reménykedj szerintem.
" Esetleg 8K felbontású digitális távcső."
Remélem csak trollkodásból írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!