Van olyan távcső. Amelyben fényesebb a kép, mint szabad szemmel? Nem a nagyítás a lényeg, hanem a fényesség. Mert szerintem ez az alábbiak szerint lehetetlen:
Igazsag szerint ez a lenyege a tavcsonek....
A tavcso nagy aperturaju objektive osszegyujt jo sok fenyt es belenyomja a 7mm-es pupilladba.
Ha 40 centis lenne a pupillad, latnad a Szaturnusz gyurujet, nem kene tavcso...
Én nagyon szívesen eladom neked az opticron 10x es binokuláromat 70 ért papirokkal dobozban és akkor kipróbálhatod hogy ugyan az a fehér felhő szabadszemmel milyen és távcsövön keresztül . Garantálom neked hogy el fog vakítani.
A távcsöket sajnos pont azért kell úgy gyártani hogy az objektív átmérője arányos a nagyítással mert a távcsövek célja a fény erősítés is hogy éjjel nappal jobban lásd azt amit akarsz . Lehet távcsövet építeni úgy hogy ezt az aranyszabályt nem veszik figyelembe de ott minél nagyobb a nagyítás annál sötétebb a kép.
Próbáld ki hogy két távcsövet egymás elé teszel pl két 8x ost így kapsz egy 64x es nagyítást de a kapott kép már olyan sötét hogy csak déli napban tudod használni.
Ezért van az hogy egy 64x távcső objektívje nem lehet akkora mint egy 8x de ezt láthatod is .
Igen az !
De nem tudom mit értetlenkedsz ,nem is gyártanak emberi szemmel belenézős távcsöveket olyanokat amik átlépnék a 7mm kilépő pupillát. Hazudok mert a gagyi zoomolhatóakban találsz ilyet de ott is azért mert 10-90x nagyítást tud és egyértelmű hogy nem a 10x állapotára gondoltak a tervezők amikor ráraktak egy 80mm es objektívet hanem a 90x esre és ott már csak 0,8mm a pupilla .
De minőségi netalán profi távcsőben ritka a 6 osnál nagyobb. A fényességét pedig nem csak ez határozzam meg hanem az összes fénytörő -tükröző elem ami benne van és azért kell egy vagyont fizetni.
Ha mindenáron a legfényesebb alsó közpép kategóriás távcsövet akarod és nem teszkós műanyag gagyit akkor ennél többet nem tudok ajánlani: [link]
Ennek a "relatív fényessége" 40 es. ( a pupilla négyzetét kell venni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!