Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Belehetne most vezetni Tesla...

Belehetne most vezetni Tesla vezeték nélküli energiaátviteli technológiáját a jelenlegi, vezetékkel továbbított energiaellátás helyett?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, Tesla már 1900 körül megalkotta a vezeték nélküli energiatovábbítási rendszert, bármekkora távolságra, vagyis egy olyan rendszert, amivel mindenféle elektromos berendezés energiaellátása megoldható vezeték nélküli energiával.S ezt az energiaellátási rendszert a Wardenclyffe-i Projektjében a gyakorlatban is alkalmazni szerette volna, csak azt hiszem, pénz hiányában nem sikerült. Ti mit tudtok erről? A vezeték nélküli energiatovábbítási rendszert csak azért nem vezetik be a gyakorlatban, mert a vezetékest már bevezették, és így ez nem érdeke a cégeknek, vagy van valami technikai, gyakorlati probléma, amiért ezt nem lehet, vagy nem éri meg bevezetni?

2015. aug. 22. 12:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Te tudsz valamit, amit a világ nem? A világ megakadt annál, amit a wiki ír, hogy 10 MV feszültség segítségével kigyújtott 3 izzót 30 méter távolságra (ami amúgy sokkal nagyobb eredmény, mintha ködfénylámpát gyújtott volna ki).

Ami a felső ionizált réteges elképzelését illeti, hát... Ebben a nagyságrendben a levegő már nem szigetel eléggé.

2015. aug. 23. 14:47
 12/17 anonim ***** válasza:

"Szerintem ezt meg lehet oldani, szerintem azt is biztos meg lehet oldani..."

A világ nem így működik.

2015. aug. 23. 16:07
 13/17 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok semmit, amit a világ nem, de még annyit se.

[link]

Vélemény? kicsit hibás a cikk, kicsit összecsapott munka, de a cikk lényege az érdekes, kíváncsi vagyok mire jutnak az orosz tudósok. Szerintetek?

2015. aug. 24. 10:53
 14/17 anonim ***** válasza:

7-es válaszoló vagyok

Valószínűleg én kevesebbet tudok Nikola Tesla életéről, mint Te, de amit tudok róla az alapján én nem tekintem őt tudósnak, hanem híres feltalálonak inkább. Ezért amit állít saját nyilatkozataiban annak a hitelessége nem kétségbevonhatatlan, sőt akkor se lenne az, ha komoly tudós lenne. Egyébként ami a leginkább kétségessé teszi a dolgot, az a 95%-os hatásfok. Meg persze a "bármekkora távolságra bármekkora energia", hááát !? Ilyen ugye nem igen "szok" lenni. Ráadásul ha valaki tényleg komolyan megméri, kikísérletezi, akkor azt mondja, hogy 94,68%, vagy 95, 12%, vagy valami hasonló.

2015. aug. 25. 10:36
 15/17 anonim ***** válasza:

Öcsém két oldal a semmiről.

Ha ezt sikeresen kitöltöd, lesz valami elképzeléssed a problémáról. És természetesen ez üres térre vonatkozik, tehát akármilyen távolságon nem érvényes, mert a valóságban szóródik, elnyelődik, visszaverődik, interferál itt-ott, vagyis vannak még plusz veszteségek. És nem beszéltünk arról, hogy a kisugárzott teljesítménynek hány százaléka ér el fogyasztót, a többi meg megy a levesbe.

Ha nem nézzük azt, hogy ezt az adót nem lehet táplálni, és a nagyrésze a semmibe sugárzódik, akkor is még ott van, hogy nagy teljesaítményt kéne leadnia az eszközöknek úgy, hogy ami mondjuk 20kW-os, az mindenhol 20kW-ot kapjon, a szerkezet mozgásától függetlenül. Na meg nem volna egészséges egy olyan környezet, ahol ekkora sugárzás lenne.

Ezen kívül lehet, hogy kiégne a legtöbb dolog, plusz a rádiójeleket elnyomná, és nem lenne net, tévé, telefon, rádiócsillagászat, GPS. Ellenérvek még biztos vannak.

[link]

2016. márc. 20. 20:54
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem mert az elmű úgy csődbe menne, hogy öröm lenne nézni.

Amúgy működnie kéne, egyes teória szerint nem működhet, mert hát az embereket megpirítaná, de szerintem marhaság...

szerintem ugyanúgy mint a rádió ez is működne.

2016. júl. 29. 01:07
 17/17 anonim ***** válasza:
előző vagyok, amúgy elég rosz hatás foka lenne, 80-90 kW-al sugároz pld egy pesti adó akkor se szór be mindent az országba...
2016. júl. 29. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!