Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hegesztéskor miért nem ráz...

Hegesztéskor miért nem ráz meg az áram?

Figyelt kérdés
Lehet buta a kérdés..Inverteres hegesztőm max 160 Amperos, és még csak nem is érezni ha fogom a vasat hegesztés közben. Hogy van ez az árammal? Azt értem ha a Volt magas, de az Amper minimális akkor nem üt agyon pl autó gyújtószikrája,villanypásztor stb ,de itt az amper is magas.

2015. aug. 10. 22:29
1 2
 11/12 Wadmalac ***** válasza:
100%
Az otthoni húszéves HETRA trafóval nekem már volt megrázó élményem. Az nem viccel, egyenirányítója sincs, úgyhogy egy életre megjegyeztem, mennyi az az 50 Hz.
2015. aug. 13. 07:39
 12/12 anonim ***** válasza:
70%
50 Volt lehet, de akár több is ez önmagában még nem olyan vészes. Azonban 100 amperekről van szó és ha mondjuk azt vesszük, hogy mekkora induktivitása lehet egy nagyobb hegesztőtrafónak és milyen önindukciós feszültség jöhet létre, ha megszakad az áramkör, na annak a fele sem tréfa. Ezt is érdemes figyelembe venni.
2015. aug. 13. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!