Úgy vettem észre, hogy a csillagászat nagyon kevés embert érdekel. Miért van ez így?
Szerintem meg pont hogy nagyon sok embert érdekel :) Fizikushallgató vagyok, és a 80 főből legalább 60an ezt a szakirányt szeretnék megjelölni :)
Tipp: Próbálj meg eddig még nem olyan elterjedt érdekességekből "idézni". Amolyan kedvhozónak. :D Kis idézeteket, amik beindítják az emberek tekervényeit :)
11 éves korom óta érdekel a csillagászat lány létemre és babák helyett mindig csillagászati könyvet kértem születésnapomra és karácsonyra. Imádom a megfoghatatlant,kitekinteni a bolygónkon kívülre, ami szerintem sokkal izgalmasabb bárminél. Én is biológia szakra jelentkezem, de sokáig gondolkodtam azon, hogy menjek-e csillagászatra, egy dolog tartott vissza, a matek. Sajnos egyetemi szinten nagyon nehéz lenne, mert nem voltam jó belőle. Ha lenne biológia szakon asztrobiológia szakirány biztos,hogy azt választanám.
Az emberek figyelmét először szerintem a lenyűgöző képekkel lehet felkelteni. Íme egy oldal:
Ezeket a Hubble űrteleszkóp készítette. Én például az ismerőseimet úgy ismertettem meg a csillagászattal, hogy különböző látványos dokumentumfilmeket nézettem meg velük és kikértem a véleményüket is róla. Érdekes módon anyán kívül mindenki elgondolkodott rajta és szinte el volt ájulva. Izgalmasnak találták, pedig soha nem néztek még olyan filmet.
Az viszont elkeserítő, hogy nagyon sokan például azt sem tudják, hogy a Nap egy csillag! Egyébként én kötelezővé tenném iskolában az alap csillagászati ismeretek oktatását ( mi pl. nem tanultuk) és az egészségügyi alapismereteket is, mint például az újjáélesztés.
A csillagászat világít rá leginkább arra bennünket, hogy valójában hol a helyünk a világegyetemben, hogy milyen veszélyeket jelenthet számunkra és gondolkodásra késztet.
Nagyon ifjúcska korom óta érdekel a csillagászat. Talán azóta, hogy tudok olvasni. Sok gyerekeknek való ismeretterjesztő könyvet olvastam a témában, kilencévesen már tudtam, hogy a Nap egy csillag, hogy van bolygó a Plútón túl is, hogy mi az a Fehér Törpe vagy a Vörös Óriás. Ez egy kicsit önfényezés, a földrajzórákon tanult minimális csillagászati tudásnál én többet tudtam már akkor, mert érdekelt, és utánanéztem. Mindig is érdekeltek a különleges légköri- és csillagászati jelenségek is.
24/L
Szia!
Én is azt vettem észre ,hogy nem sok embert érdekel.De szerintem ez a korunk 'betegsége'...a legtöbb korombeli azon gondolkozik ilyenkor ,hogy melyik szórakozóhelyre menjen,kivel,mibe,és mikor.Azon nem gondolkodnak el ,hogy mi ez az egész amit ők olyan természetesnek vesznek.Butulunk ilyen téren.Én éppen ezért nem is hirdetem van 1-2 ember akivel eltudok erről beszélgetni nekem elég ennyi is.A többi lebutult emberre meg nem eröltetem rá ezt,nem is hinném,hogy érdekelné őket ez(vagy legalábbis nem olyan mélységig mint engem).De így legalább értelmesebbnek érzem magam x'D...
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!