Úgy vettem észre, hogy a csillagászat nagyon kevés embert érdekel. Miért van ez így?
Sok embert érdekel a csillagászat, de csak ilyen téren:
- vannak-e ufók, ha igen hol, vajon ufó volt amit láttam...
- hol lehet élet a Földön kívül?
- járt-e ember a Holdon?
- mekkora az esélye annak, hogy a fejemre esik egy meteor?
- mekkora az esélye, hogy a Földnek ütközik valami?
- stb
Ami már más téma, azt az átlag ember nem érti, mert valójában ez túl nehéz. Számos dologra nem tudják még maguk a tudósok sem a választ. Van rengeteg érdekes dolog, ami érdekli az embereket, de aki nem foglalkozik komolyabban vele, az szerintem nem érti. Így könnyen elhiszi, hogy pl. nem járt ember a Holdon.
A második kérdésedre, hogy nekem mi jönne be az a válaszom, hogy talán sok olyan műsort kellene adni a tv-ben, ami leereszkedik az átlagember szintjére és úgy mutatja be a dolgokat.
ami nekem nem jön be, hogy pl. láttam egy műsort a spektrumon, ahol felvetettek egy kérdést, majd 30-40 perc után kinyögték, hogy még nincs rá válasz. Jobb lenne, ha az alap dolgokat mutatnák be, amire meg nincs válasz, azt egy mondatban elintéznék.
Csillagász szakos lennék most a biológia helyett, ha nem kellene töménytelen mennyiségű fizikát megtanulni hozzá. Tudom, hogy alapköve, de sok felesleges tárgy van, amelyek helyett lehetne egyéb dolgokat tanítani. Nem exobiológiára, meg UFO-kutatásra gondoltam, bár kétségkívül érdekes lenne, de mindennek van határa. Kizárt dolog, hogy ne legyen egy ekkora univerzumban élet a Földön kívül.
Még mindig kacérkodom a gondolattal, elvégre tanulni sosem késő. :) 22/L
Engem a legapróbb részletekig érdekel a csillagászat, idén fogok érettségizni, ELTE földtud. és fizikára van beadva :P innen lehet csillagász MSC...
Amúgy bárhogy próbálkozol a szegényes képzeletű emberek vagy akik nem tudnak elvontan gondolkodni (a képzelő erő és az elvont gondolkodás néha azonos dolgot takar..) azokat sosem fogja megfogni ennek a tudománynak a szépsége...
Nem reklámozni akartam magam. :)
(azért is nem írtam linket)
Ha érdekel a dolog, akkor egyszerűen keress rá a csillagászatra a magyar weben, van néhány nagyon színvonalas oldal amit érdemes figyelemmel kísérni. Persze minden látogatónak örülök, ezért az én blogom is megadom, de emellet még tényleg számosat (és jobbat) lehet találni a neten.
Jó nézelődést!
Ez érdekes, mert én pont az elmult 2-3 napban jöttem rá, hogy engem nagyon is érdekel az egész csillagászat, magfizika, ősrobbanás , különféle kvantum elméletek. Szerintem nagyon is érdekes kérdés, hogy hol a határ az univerzumban, mi volt az ősrobbanás előtt? Hogy jöttek létre különfle dolgok. Pedig sosem voltam jó fizikábol, mindig lesz@rtam suliban, most meg...
18f
ha sulin belül szeretném reklámozni (mondjuk egy csillagászati programot), hogy tegyem? lehetőleg ami fel is hívja az emberek figyelmét.
Mondjuk nem muszáj sulin belül, hanem így város közelben...ha értitek mire gondolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!