Ha valaki meghal mi lesz utána vele?
Egyszerüen megszünik létezni,érezni,gondolkodni?
Olyan fura hogy egy lélek,sziv,egy agy egyszer még érez,sir,nevet,gondolkodik utána meg megszünik!
Szerintem sem hiába tanulunk , nem hiába élünk, nevetünk , sírunk.
Isten nem egy eldobható papírzspinek teremtett minket. Ennél fontosabbak , lényegesebbek vagyunk.
Szükséges, hogy amíg itt vagyunk, elfelejtsük kicsit az előző életeinket, különben nem tudnánk koncentrálni erre. Gondolj bele, ott kavarogna a fejedben sok száz élet élménye... Persze nem teljesen vannak ezek elfelejtve, egy nagyobb emlékezetben mind gyűlik és hozzáférhető. És az aki most vagy, az eddigi tapasztalataidból fejlődtél ki.
"Szellemek" pedig vannak. Akik szeretnek téged, lélekben veled vannak, mindegy, hogy itt élnek-e, vagy "máshol". És ezt érezheted is.
Az utolsó válaszadó érdekes dolgot írt. erre nekem is mondta már valaki azt, ha a tudatalattiban lévő dolgok mindegyike tudatosulna, nem bírnánk elviselni, valószínűleg bele is halnánk!(Ezért lehet az, hogy az a személy aki kipróbál egy pszichoaktív szert pl. LSD, ami képes hozzáférhetővé tenni a tudat számára a tudattalanban lappangó emlékek, élmények egy részét, néha skizofrénné válik, mert nem képes megbirkózni a tudatalattijában tárolt információkkal, ellentmondásokkal, megtapasztalásokkal stb. A megnyitott "kaput" többé nem lesz képes bezárni! Talán aktivizálódik egyik volt énje?)
Ha arra gondolunk, hogy eljönnek hozzánk a szellemek, az nyugodtan megeshet, még úgy is, ha már közben szeretett családtagunk, v. állatunk újjászületett valahol, mert lehet, hogy pl. álmuk idején a tudatalattijukban eltárolt akkori valójuk képes utazni az "éterben". és eljönni alkalmas pillanatban a még ebben az idődimenziójában élő "egykori" társukhoz. (Az idő e világban telik, -persze folytonos-, de ha újjászületsz akkor mindig újból kezded megszokni, számlálni napjaidat, szinkronba hozni az objektív időt a te szubjektív időddel.) Sokfelől megközelíthető a feltett kérdés, ez csak az én szubjektív véleményem, ami mindössze egy eszmefuttatás. Azért néha tényleg jó elgondolkodni a létezés kérdésén.
Ó de jó olvasni amiket írsz! :-)
Én voltam az előző...
Az utolsó válaszadónak: Kösz szépen, igyekszem.
Azt tapasztaltam, hogy egy elég "földhözragadt" ember a közelmúltban alaposan lepontozott szinte minden választ.:S
Ne is törődj vele!
Én örülök neked.
;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!