Lesz világvége? Vagy csak ezzel rémiszgetik az embert? De ami egyszer elkezdödik annak egyszer vége is lesz nem?
A Föld nevű bolygó esetén a "föld" szó nagy betűvel írandó. Ez a neve.
A kihallni és a kihalni között pedig annyi a különbség, hogy kihallani a világűrbe lehet, kihalni pedig a bolygónk élővilága tud.
Nem kötekedésnek szántam, szimplán megjegyeztem, hogy egyre jobban terjed az a trend, hogy nem tudják megfelelően használni a dupla mássalhangzókat. [Számos kérdésben vannak ilyen jellegű hibák.]
A bolygónkon lévő élet valószínűleg egyszer véget fog érni. Aztán az is lehet, hogy újra ki fog alakulni. Ennek a dátumát sok minden befolyásolja. Az egyik "biztos" halál az a Nap csillagunk átalakulása. De a Földnek, mint bolygónak is van "becsült élettartama", amelyet szintén elérhetünk. (Ezek évmilliárdok.) Történhet egy pályáról eltérítő meteorit, kisbolygóval történő találkozás is. Ez sem vet jó fényt életünkre. Az emberek ember elleni hadakozásáról nem is beszélve. (Bár ez az emberi faj végét jelentené, nem feltétlen az élet végét.)
Tehát jöhet a természettudományos világvége, hiszen számos "tényező" van, ami előidézheti. A vallási világvége pedig "nem is számítható", hiszen az isteni iránymutatások alapján egyes vallások esetén már bekövetkezett, egyesek szerint folyamatban van, míg mások szerint hamarosan eljön.
Bocs, de Isten is nagybetű, nem csak a Föld nevű bolygó.
Én sem kötekedésnek szántam.
Isten bibliai vonatkozásában nagy betű. Amennyiben az isteneket mint gyűjtőnevet használom, nem személynév :) A postban pedig azt írtam: "...hiszen az isteni iránymutatások...", ebben az összes hitbeli lényt belevettem. Ekkor pedig isten kis i betű. Nagy i-vel a katolikusok Istene írandó.
De a válaszom második fele volt a lényeg, nem az első. Mert ha a helyesírásba akartam volna kötni, akkor a többi hibába is kötekedtem volna, de csak a két feltűnő és az érthetőséget is zavaró hibát jegyeztem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!