Szerintetek egyszer vége lesz a világnak? (lesz világvége? BŐVEBBEN LENT! )
Mivel tudomány témakörben kérdezted ezeket tudom "tippelni":
Világegyetem vége: A kozmikus állandó pontos értékétől függően soha vagy jópár milliárd év múlva.
Galaxisunk, a Tejútrendszer vége: Megsemmisülni konkrétan nem tudom mikor fog, de feltehetően néhány milliárd év múlva összeütközik az Androméda-galaxissal, ami biztosan nem lesz rá túl "jó" hatással.
Naprendszer vége: A Nap feltehetőleg kibírná még sok milliárd évig, de a galaxisok addigra már összeütköznek, ami kitudja milyen hatással lesz a Naprendszerünkre.
Föld vége: Ezt elég nehéz meghatározni... Majd valamikor szép lassan kihűl a Föld, megszűnik a mágneses tere, a tektonika, stb de ettől még bolygónak bolygó marad, nem hal meg...
Földi élet vége: Mágneses tér megszüntével szinte biztos, de szerintem jóval előbb... jópár millió évig még nem valószínű, hogy vége lenne... rengeteg nagyon nagy tűrőképességű lény van, ha más nem bacik, egysejtűek tuti maradnak még jó sokáig.
Emberiség vége: Fogalmam sincs, pár tízezer évnél sokkal többet nem adnék magunknak. Addig vagy kinyírjuk magunkat, vagy valami katasztrófa nyír ki minket, vagy átalakulunk és már nem "homo sapiens sapiens"-ek leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!