Ki mondta ki először, hogy a Föld gömbölyű?
"janita1980 nevű felhasználó válasza:
A Biblia ugyan nem tudományos kézikönyv, de tudományos szempontból is pontos."
Ha ha ha! Szerintem te a bibliának egyetlen sorát sem olvastad. Nem olvashattad, ha ilyen blődségeket írsz.
Kedves deloryn!
Akkor nem írna olyanokat, hogy a Biblia tudományos írás.
Janita, ha már szóba hoztad Semmelweiss-t, a Biblia kifejezetten feleslegesnek tartja a kézmosást:
"Máté 15:11 Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.
...
Máté 15:17 Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik?
Máté 15:18 A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.
Máté 15:19 Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.
Máté 15:20 Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert."
Ez nem a kézmosásról, hanem a szívből jövő gonoszságokról szól, de én valami más népnevelői hasonlatot javasoltam volna...
Kiss Ádám998-nak
Ha a föld gömbölyű akkor miért tűnik minden síknak?
-mert sík hülye vagy : )
Miért egyenes minde épület?
-nem az.
Miért nem utazhat mindenki a világűrbe?
-nincs mindenkinek űrhajója
Miért Látunk egyenesen elég messzire?
-mert jó a szemünk, vagy esetleg távollátók vagyunk
És miért egyenes az égbolt? :/
-nem egyenes az égbolt
Az előzőekre válaszolva viszont idéznék
"Az ókori görögök már felismerték, hogy a Föld gömb alakú (Eratoszthenésznek még a méretét is sikerült megbecsülnie); az a nézet volt általánosan elfogadott a keresztények között is. (A közismert legenda, miszerint Kolumbusz kritikusai azt gondolták, hogy le fog zuhanni a Föld pereméről, valójában 19. századi kitaláció.)"
Tehát ott van hogy "KERESZTÉNYEK KÖZÖTT IS", szóval mégsem lehetett olyan sötét ez a középkor.
Aki pedig azt írta hogy "Keplert is eretneknek tartotta az egyház azon kijelentése miatt, hogy a Föld gömbölyű."
Erre nem találtam semmilyen forrást, ez szerintem alaptalan. Főleg úgy hogy Kepler 124 évvel Kolombusz halála után halt meg. Ő már a bolygómozgásokat tanulmányozta, nem azt hogy "léteznek-e".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!