Ki mondta ki először, hogy a Föld gömbölyű?
Ézsaiás kijelentése egyáltalán nem belemagyarázás! Az a félremagyarázás, hogy belemagyarázásnak tanítják. Ehhez kis nyelv ismeretek szükségeltetnek, de mondok egy jól érthető, mai példát. A hatvanas években a hétköznapi emberek a négyzetrácsos füzetre azt mondták: "kockás" füzet, vagy "kockás" nadrág. Vagy ez nem igaz? Pedig jól tudtuk már, hogy mi a kocka.
De ne higgyél Ézsaiásnak! De higgyél őseinknek! Ugyanis már a szkíták (akik Ézsaiás korában ugye már emlékeket hagytak maguk után)az üstjeiket GÖMB alakúra készítették - pedig a kocka, vagy a hengeres alakot könnyebb elkészíteni -, mert TUDTÁK, hogy a tökéletes forma a GÖMB, és az áldozó üstjeik a Világot testesítették meg! ÉS GOMbócot raktak a levesbe! A Föld jele a rovásban is kör alakú (hisz térben nem írhattak), benne a kereszttel (4 égtáj), és higgyétek el, nem voltak buták, mikor a Világ négy sarkáról beszéltek, sem.
Kedves dasa, csak nevetek a válaszodon. Kockás füzet... hm. Ugyan mit bizonyít?
A Bibliát másodszór csak azért olvastam el, hogy elemezzem és kijegyzeteljem belőle a sok butaságot. 35 ellentmondást és megtörténhetetlen esetet elemeztem, aztán publikáltam is. A keresztény egyház -követve a Biblia tanait- hivatalosan is az mellett állt ki, hogy a Föld lapos. Ezen kár vitatkoznunk mert így volt. De ez, csak egy apróság ami eltörtül a Biblia többi hibái között.
Én megvilágosodtam DASA mélyen tudományos magyarázatától. Ugye te egyetemi tanár vagy ennyi okossággal? Ha egyszer a szkíták gombócot raktak a levesbe, az napnál világosabban bizonyítja, hogy tudtak a Föld gömb alakjáról, hiszen csak a Földet akarhatták megenni! Nem kell agysebésznek lenni ahhoz a felismeréshez, hogy ha laposnak hitték volna a Földet, akkor nyilván fogják a klopfolót és laposra verik a gombócot evés előtt, vagy esetleg eleve lapos gombócot formáznak!
Köszönöm szépen, engem meggyőztél!
Mi az, hogy elfelejtették, hogy a Föld nem lapos hanem gömbölyű.... ez totál nem tűnik valószínűnek...
a tudomány olyan mértékben fejlődik..az ember alapvetően ilyen..
Vminek a hatására esetleg... de mi történhetett?
magától nem butul el a társadalom, nem?
köszönöm a választ, bár picit semmit mondónak éreztem..
:(((
tényleg érdekelne, hogy mi okozta ezt a kiesést?
A Biblia ugyan nem tudományos kézikönyv, de tudományos szempontból is pontos. Például egy időben, amikor a legtöbben laposnak hitték a földet, Ésaiás próféta úgy utalt rá mint „kerekségre” (héberül hhugh, ami itt a ’gömb’ gondolatát adja vissza) (Ésaiás 40:22). A gömb alakú föld gondolatát csak évezredekkel Ésaiás napjai után fogadták el széles körben. Továbbá a Jób 26:7 — amely több mint 3000 évvel ezelőtt íródott — kijelenti, hogy Isten „függeszti föl a földet a semmiség fölé”. Egy bibliatudós megállapítja: „Hogy honnan ismerte Jób azt a csillagászat által bebizonyított igazságot, mely szerint a föld látható támaszték nélkül függ a semmiben, az fogas kérdés azok előtt, akik tagadják a Szentírás ihletettségét.”
De amit Semmelweis feltalált már az is benne volt a Bibliában a Mózes könyvében, de a karantén is, vagy Jóbnál a víz körforgása, az újlenyomat, nyomtatás, magma, pszichoszomatikus betegségek is stb...Zsoltároknál a DNS és még sorolhatnánk, és történelmi szempontból is nagyon pontos, benne van Nagy Sándor és négy hadvezére, Czírusz, de a világháborúk dátumai is stb..egészen minden napjainkig, most pedig a legnagyobb csata előtt állunk...és hamarosan az ENSZ megtámadja a vallásokat és megsemmisíti azokat és majd mondják h béke és biztonság, akkor hirtelen pusztulás jön rájuk, ha érdekel hogy ezek hol és hogyan vannak benne a Bibliában szívesen segítek!! :D :) ♥ ♥ janita1980@freemail.hu :)
Amúgy meg régebben tényleg mást gondoltak, pl Laktanciusz szerint a föld nem lehet gömb alakú, mert fejjel lefele lógnánk, az eső visszafele esne, számára ez elképzelhetetlen volt hogy akkor hogyan, mi már tudjuk hogy a gravitáció miatt nem esünk le és nem érezzük fejjel lefele magunkat, pl a magma miatt is, ez is benne van a Bibliában, aztán i.sz 1600-tól Keppler és Koppernikusz már gondolta hogy gömb alakú, de igazából akkor látták tutira, mikor Gagarin tényleg látta kívülről!! vagy ugye Amerika felfedezésénél is már gondolhatták, hogy körbe sikerült menniük és nem estek le!! :D
Amúgy meg Arisztotelész tana az volt, és ez akkoriban a hivatalos tantétel volt, hogy a föld a világegyetem központja és körülötte kering minden, és hogy a földet üvegszerű szférák vesznek körül, mint egy pókháló, és azon vannak a többi bolygók csillagok, pedig a Biblia azt is leírta hogy a semmiben függnek..hmm..nah de tényleg aki részletesebben szeretné, Bibliaversek stb..tudományos háttér, szívesen, írjatok :D :) ♥ ♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!