Ha az Univerzum nem forrásos, akkor hogy jött létre?
"Akkor te nem is létezel ezek szerint.."
Valóban nem. De az illúzió valóság szerint, amibe be vagyok ágyazva, igen. Emiatt majd szerte fog foszlani az én illúzióm, és akkor mondják majd, hogy halott vagyok. Ami igaz volt belőlem, halálom után is ott lesz. Mégsem fogják azt mondani, hogy az én vagyok. Mert már nem fogja azt a látszatot kelteni. Valójában sosem volt én, de egy ideig azt hitték róla páran. Felszínesen igazuk is van, de mélyebbre ásva nem.
"De mégis itt írtál az előbb a saját kezeddel és a saját billentyűzeteden, amit valaki legyártott illetve volt egy alkotó aki elképzelte, hogy hogy nézzen ki.. :)"
A billentyűzet és a gyártója is illúzió. Ez abból is látszik, hogy mind a kettő viszonylagos. Például egy kutya számára a billentyűzet nem létezik. Létezik úgy, mint tereptárgy, de nem létezik úgy, mint billentyűzet. Az ő illúziója a tereptárgy, az én illúzióm pedig a billentyűzet, illetve minden más, amire fogalmaim vannak, beleértve saját magamat is. Önmagam fogalmiasítása az egó.
"Akkor az is illuzió, amit konkrétan az előbb csináltál.. :)"
Igen. És jó illúzió volt, mert mind a ketten elhittük :)
"Mert, hogy képes vagy megsemmisülni, egyébként ezt inkább robotokra vagy inkább műszerekre szokták mondani, nem pedig egy létező valamire.."
Ez csak játék a szavakkal. Egyébként ami létezik, az nem semmisül meg, erre utaltam fentebb. Számunkra akár én, akár a használati tárgyaink, csak addig léteznek, amíg ráhúzhatóak a fogalmi keretek, és akkor semmisülünk meg, amikor már nem. De ez nem valódi megsemmisülés, csak megváltozás. Soha semmi nem semmisült meg abból, ami létezett (és semmiből soha nem lett valami). És pontosan ebből látszik, hogy ami meg tudott semmisülni, csak illúzió volt. Egy fogalmi hozzárendelés vált tarthatatlanná az eredendő tévessége miatt.
"Akkor nem létezik a technológia sem mert megsemmisülhetnek a kellékek hozzá és csak az egyetemes tudás marad meg az emberek fejében, amit felhasználhatnak másképp.."
A technológia az nem valami szilárd dolog, ami kellékekből áll össze, hanem ismeretanyag. Viszont kellékek nélkül nincs technológia, mert a technológia a kellékek rendszerezésének ismeretanyaga. Mivel a kellékek illúziók, így a rendszerezésük, mint tevékenység is az, és az ebből származó ismeret is. Ez ugyanaz, amit fentebb írtam, csak nem közvetlenül, hanem néhány áttétel után.
"Amúgy azt senki nem tudhatja, hogy más dimenzió nem létezik és különböző lények nem létezhetnek vagy akár nem találkozhatunk paranormális jelenségekkel.."
Aki tudja, hogy mit a jelent a dimenzió szó, hogy milyen fogalom jelölésére találták ki, azt nem lehet baromsággal beetetni, mert látja, hogy a szövegkörnyezetben a dimenzió szó helyesen van-e használva, vagy csak halandzsázás. Ezt pedig nem lehet komolyan venni innentől. Különböző lények létezhetnek, csak ezeket bizonyítani kellene elsősorban, nem kitalálni.
Roppant érdekes válaszokat kaptam. Köszönöm!
Tekintsünk a témára mondjuk az előző válaszoló, az illúziók szempontjából. Ebben a tekintetben, felteszem a kérdést, képesek vagyunk-e megváltoztatni az illúziónk alkotta szabályokat oly módon, hogy azok materiális szintén kielégítsék minden gazdasági, energetikai igényeinket, pl. energia a semmiből?
Mi van ha azt mondom, hogy nem a valóságban élünk, mert ami valóság azt eltitkolják sokszor a szemünk előtt, és csak a hazugságot mondják, pl a Médiában... :)
Ha nincs önálló gondolata az embernek az nem szabad, fizikailag szabad, de a tudata nem az, mert pl egy csomóan birka módjára követik a trendet, és a többség kinevet ha nem követed a divatot, pl nem jársz hülye ruhákba, vagy ha nincs okos telefonod, akkor furán néznek rád, mert ő rájuk a reklámokkal meg filmekkel a tudatukat programozzák és a bizonyíték nem más mint az hogy ma már minden második fiatal ugyanúgy gondolkodik és ugyan úgy néz ki..
Ha látok egy 10 fős tinit mindegyiknek a haja ugyanaz, a ruházata is..
Érdekes nem? :)
De aki különc vagy nem úgy néz ki, arra már úgy néznek rá mintha nem a "társadalom" része lenne...
Ezen érdemes elgondolkodni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!