Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A meghalásról halálról írhat...

A meghalásról halálról írhat egy egyetemi neurológus-sebész professzor tudományos igényű könyvet? Szerintem sem ő sem senki sem írhat kivéve aki feltámadt (nincs ilyen).

Figyelt kérdés

Vagy én vagyok hülye vagy nem tudom.

Itt egy egyetemi professzor csomó szakmai díjjal (nem könyvszakmai! orvosi!) kitüntetett könyve, mely a halálról szól. Milyen meghalni.

[link]

Tegyük félre azt a kérdést gyorsan hogy igazából sem engem sem senkit se az érdekel milyen meghalni, hanem az mi van utána.

De jó, legyen a téma a meghalás. A halál mint a szerző is írja egy folyamat, nem egy pillanatnyi állapotváltozás. A halálnak van kezdete lefolyása és vége. A vége után pedig jön a halál utáni állapot ha van ilyen egyáltalán.

Egy folyamatról hogyan számolhatunk be? Józan paraszti ésszel egyetlen módon. A folyamatot végigkövetjük a-z-ig, és miután lezajlott beszámolhatunk róla.

Kérdés: a szerző végigkövette a folyamatot? Nem követhette hiszen ő maga nem halt meg, akik meg igen, azok a folyamat lezárulta utáni állapotról már nem számolhatnak be.

Hogyan írható le mondjuk egy fulladásos halál mivel jár és mit érez az illető közben? Egy módon. Első kezes tapasztalatból. Kell valaki aki végigélte és ... és megfulladt. Nem elég hogy fuldokolt, nem elég hogy majdnem... hanem végigvitte a folyamatot és meghalt. Na az és csak az írhatja le. Írhatná ha tudná.

Hogyan lehet írni a halálról? Egyetlen módon. Meghalunk és feltámadunk. Ezt az egyet tudnám elfogadni (ha vallásos lennék). Vagyis Krisztus, Lázár stb hiteles források lehetnek.

Most vagy én vagyok hülye vagy....

2015. júl. 10. 13:31
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

?????

Ezt már elég jól ismerjük.

Visszajutottuunk az origóhoz.

Vagy te vagy hülye vagyy én.

Ismerjük? És mégis honnan ismerjük? Van olyna aki meghalt és visszajött? (Igen van több is, csak a puszta létük is vita témája nemhogy szavaik, ld Jézus).

Kérlek, hozz már ide nekem egy embert aki JÓL ISMERI milyen meghalni és elmesélné-mert már végigcsinálta és meghalt.

!!!!!

VAGY TE VAGY SEGG VAGY ÉN!

2015. júl. 12. 09:20
 22/28 A kérdező kommentje:

Érdekes. Knopt és ókori zsidó gnosztikus kódexekben eléggé részletesen írnak arról miylen halottnak lenni.

Nem, nem a meghalásról.

Halottnak lenni, arról írnak.

De k*****vára bírom ergyébként amikor valaki magát atyaúristennek képzelve ilyen földrengető baromságokat böfög fel.

"Garantátlan" ja. és ki adja a garanciát? És ha netán mégsem úgy van kihez lehet menni panaszra?

Ez pedig semmilyen. Ilyen érzés garantáltan nem létezik.

2015. júl. 12. 09:23
 23/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, értelmezd, amit írtam.

A halál közbeni euforikus érzéseket, és ezek élettani hátterét ismerjük.

A másik pedig: én IS azt mondtam, hogy halál utáni érzések nincsenek.

2015. júl. 12. 19:30
 24/28 anonim ***** válasza:
95%

És akkor mi van, öreg, ha a zsidó misztikában részletesen írnak arról, hogy milyen érzés halottnak lenni? Mi a faxst bizonyít az?

Ha a természettudomány felől közelítjük meg a dolgot, akkor csak egyetlen épeszű kijelentés tehető, az, hogy pont olyan, mint amit a születésünk előtt éreztünk.

2015. júl. 14. 21:33
 25/28 anonim ***** válasza:
Fogantatás előtt, a többi stimmel.
2015. júl. 14. 22:13
 26/28 anonim ***** válasza:
Hát nem éppen. Az is tudományos megközelítés, hogy azt gondoljuk, idegrendszer nélkül nincsenek érzések. Tehát egy kis szedercsírának, mondjuk, még ha ember is lesz belőle, nincsenek érzései.
2015. júl. 14. 22:21
 27/28 anonim ***** válasza:
@26. Ilyet (tényt) az abortusz topicban nyomsz, szétszednek érte... :D
2015. júl. 14. 22:41
 28/28 anonim ***** válasza:
10: Azért van...
2017. okt. 9. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!