Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A meghalásról halálról írhat...

A meghalásról halálról írhat egy egyetemi neurológus-sebész professzor tudományos igényű könyvet? Szerintem sem ő sem senki sem írhat kivéve aki feltámadt (nincs ilyen).

Figyelt kérdés

Vagy én vagyok hülye vagy nem tudom.

Itt egy egyetemi professzor csomó szakmai díjjal (nem könyvszakmai! orvosi!) kitüntetett könyve, mely a halálról szól. Milyen meghalni.

[link]

Tegyük félre azt a kérdést gyorsan hogy igazából sem engem sem senkit se az érdekel milyen meghalni, hanem az mi van utána.

De jó, legyen a téma a meghalás. A halál mint a szerző is írja egy folyamat, nem egy pillanatnyi állapotváltozás. A halálnak van kezdete lefolyása és vége. A vége után pedig jön a halál utáni állapot ha van ilyen egyáltalán.

Egy folyamatról hogyan számolhatunk be? Józan paraszti ésszel egyetlen módon. A folyamatot végigkövetjük a-z-ig, és miután lezajlott beszámolhatunk róla.

Kérdés: a szerző végigkövette a folyamatot? Nem követhette hiszen ő maga nem halt meg, akik meg igen, azok a folyamat lezárulta utáni állapotról már nem számolhatnak be.

Hogyan írható le mondjuk egy fulladásos halál mivel jár és mit érez az illető közben? Egy módon. Első kezes tapasztalatból. Kell valaki aki végigélte és ... és megfulladt. Nem elég hogy fuldokolt, nem elég hogy majdnem... hanem végigvitte a folyamatot és meghalt. Na az és csak az írhatja le. Írhatná ha tudná.

Hogyan lehet írni a halálról? Egyetlen módon. Meghalunk és feltámadunk. Ezt az egyet tudnám elfogadni (ha vallásos lennék). Vagyis Krisztus, Lázár stb hiteles források lehetnek.

Most vagy én vagyok hülye vagy....

2015. júl. 10. 13:31
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Olvastam.

És ezt a mondtatot kikérem a teológusok nevében is:

De erről egy teológus sem írhatna, mert ő is ugyanennyit tud!

Ha és amennyiben elfogadjuk a teológust egy tanrendszer emberének és elfogadjuk hogy az a tanrendszer éppúgy áll mint más tanrendszerek (magyarul: a teológus nem csupa baromságot beszél) akkor bizony az a teológus TUDJA mi van ott és azon túl is.

2015. júl. 10. 20:55
 12/28 anonim ***** válasza:

"amennyiben elfogadjuk a teológust egy tanrendszer emberének és elfogadjuk hogy az a tanrendszer éppúgy áll mint más tanrendszerek"

Tudnál olyan vallást mutatni, amire ez GARANTÁLTAN igaz?

Ne feledd, hogy tudományos igényű műről beszéltél.

2015. júl. 10. 21:55
 13/28 anonim ***** válasza:

"Ha és amennyiben elfogadjuk.... akkor bizony az a teológus TUDJA"

-Ez hogy áll össze? HA ELFOGADJUKkal kezdődik a mondat, utána TUDJA...

-A TUDJA az pont arról kéne hogy szóljon, hogy valami objektív igazságról van szó, ami teljesen független attól, hogy mit hiszünk.

2015. júl. 10. 22:49
 14/28 anonim ***** válasza:

Tudod, ha elkezdünk egy légvárat építeni, akkor csak az első téglának kell megállnia a levegőben. A többi már épülhet erre az első téglára.

Vajon miért nem készült még soha működő légvár?

2015. júl. 11. 01:37
 15/28 A kérdező kommentje:

Vajon miért nem készült még soha működő légvár?

Rengeteg nagyon jól működő légvár van ám a világban.

A legismertebbet úgy hívják hogy RK Egyház.

Tán már hallottál róla.

2015. júl. 11. 09:44
 16/28 anonim ***** válasza:

Ez nem teljesen légvár mert valós szükségleteket IS kielégít.

Ezek aztán megtartják a többi részét is... ingadozik ugyan, de idáig még mindig sikerült úgy megcsavarni azt, ami éppen össze akart dőlni, hogy maga az egész egyben maradt.

A legjobb példa a Biblia, amiből mindig az lesz képletes, amit már egy ideje meghaladott a tudomány, és már a hívőknek sem lehet elsütni, hogy az szó szerinti igazság.

2015. júl. 11. 11:31
 17/28 A kérdező kommentje:

Vannak ám ideológiák amik legstabilabb állapotukban is ingatagabbak mint az egyház legingatagabb állapotában.

Szeretne egynémely diktátor csak tized olyan stabil rendszert kiépíteni mint amilyen az egyház.

ingadozik ugyan

2015. júl. 11. 13:08
 18/28 anonim ***** válasza:
Már miért ne kehetne (természet)tudományos igényű könyvet írni a meghalásról. A születésről is lehet. A kérdező persze azért okoskodik, mert azt hiszi, hiába fogalmazott sz...rul, mi majd kitaláljuk, hogy valójában azt vonja kétségbe, hogy földi halandó tudhatná azt, milyen ÉRZÉS(!) meghalni, ill. halottnak lenni. Hát erről valóban nem lehet tudományos igényű könyvet írni, mert ezt néhány mondatban is el lehet mondani.
2015. júl. 11. 18:07
 19/28 A kérdező kommentje:

Akkor kérlek meséld el milyen érzés meghalni (nem annyira érdekel) és halottnak lenni (baromira érdekel).

Minden földi halandónak részese lesz mindkettőben csak kérdés a tudással MEDDIG és MIRE mennek.

2015. júl. 11. 20:08
 20/28 anonim ***** válasza:

"milyen érzés meghalni"

Sokféle lehet, de ha közben mosolyogsz, akkor euforikus. Ezt már elég jól ismerjük.

"és halottnak lenni"

Ez pedig semmilyen. Ilyen érzés garantáltan nem létezik.

2015. júl. 11. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!