Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Semmiféle fizika tudás nélkül...

Semmiféle fizika tudás nélkül el lehet menni egyetemre fizika szakra vagy egyből elvéreznék?

Figyelt kérdés
tudom tudom hogy ez a kérdés hogy hangzik meg hogy mit gondolok de úgy hallottam hogy egyetemen fizika szakon úgyis mindent előről kezdenek

2015. júl. 9. 11:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2015. júl. 9. 14:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Volt alap (középiskolai) fizika tudásom, kihagytam 10 évet a tanulásból és nekivágtam egy gépész főiskolai szaknak. Nem tartom gyenge képességűnek magam, de a szakközepes mozgásokat tényleg az első konzultáció felére vettük át, úgy, hogy a magyarázatban már benne volt a deriválás, és a függvényelemzés is. Na kb. eddig tartott a tudás, jött a vért izzadás. És ez "csak" egy gépész szak, egy baromi jó tanárral.

Nem tudom mit értesz azon, hogy "hibás a középiskolai" szintű fizika.

Nincs nagyon lebutítva, inkább csak nem megy bele a mélyebb ok-okozati dolgokba.

Még egy.

A feladatok megoldásánál (ja szinte csak erről van, nincs kiselőadás, meg szóbeli) a tanár annyit mondott, hogy: "eddig tart a fizika, innentől matematika". Hozzáteszem, hogy nem tudtuk megoldani a példát, mert nem a fizika (képletismeret, gyakorlat hiányzott), hanem a matek készségszintű használata. Hiába szöszölted ki, nem volt időd a ZH-t befejezni.

2015. júl. 9. 14:07
 13/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2015. júl. 9. 15:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Általában fizika szakon a szükséges matek és fizikai tudást is átveszik az elején meg van alapozó tárgy is mondjuk a BME-n meg a PTE-n de gondolom máshol is. Az meg hogy semmiféle fizika tudás az gondolom azt takarja, hogy tanítottak középsuliban csak nem nagyon figyeltél, de akkor is rémleni fog kicsit ha elmondják. Csak annyi hogy nehezebb dolgod lesz, de ha valaki ráveszi magát hogy tanuljon meg lehet csinálni.
2015. júl. 9. 16:31
 15/17 A kérdező kommentje:
köszönöm
2015. júl. 9. 16:41
 16/17 anonim ***** válasza:
és amúgy bekerülni hogy akarsz? mert ha jól tudom felvételi van
2015. júl. 9. 18:39
 17/17 A kérdező kommentje:
hát másfajta érettségi is jó oda de most hogy ezeket meséltétek ,és köszönöm a válaszod
2015. júl. 9. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!