Semmiféle fizika tudás nélkül el lehet menni egyetemre fizika szakra vagy egyből elvéreznék?
Volt alap (középiskolai) fizika tudásom, kihagytam 10 évet a tanulásból és nekivágtam egy gépész főiskolai szaknak. Nem tartom gyenge képességűnek magam, de a szakközepes mozgásokat tényleg az első konzultáció felére vettük át, úgy, hogy a magyarázatban már benne volt a deriválás, és a függvényelemzés is. Na kb. eddig tartott a tudás, jött a vért izzadás. És ez "csak" egy gépész szak, egy baromi jó tanárral.
Nem tudom mit értesz azon, hogy "hibás a középiskolai" szintű fizika.
Nincs nagyon lebutítva, inkább csak nem megy bele a mélyebb ok-okozati dolgokba.
Még egy.
A feladatok megoldásánál (ja szinte csak erről van, nincs kiselőadás, meg szóbeli) a tanár annyit mondott, hogy: "eddig tart a fizika, innentől matematika". Hozzáteszem, hogy nem tudtuk megoldani a példát, mert nem a fizika (képletismeret, gyakorlat hiányzott), hanem a matek készségszintű használata. Hiába szöszölted ki, nem volt időd a ZH-t befejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!