Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy készül a kannás / tablett...

Hogy készül a kannás / tablettás bor?

Figyelt kérdés

Lehet otthon házilag készíteni?

Ha igen hogy?

Nem fogok csinálni, csak simán érdekel

Előre is köszi


2015. júl. 6. 18:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Inkább csak készült. Szeszből, vízből, aromatablettából, színezékből.

De a kommersz adó óta nem igazán éri meg az ilyesmi, inkább az a trendi a gagyiboroknál, hogy több szűrletet is csinálnak, és a végén már az egész csak hozzáadott cukor meg szár.

2015. júl. 6. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Valamelyik beszélgetős műsorba bemutatta egy borász:

Szesz: patikaszesz

Víz

Ízanyagok: savak, pl almasav, borkősav,... <-ezek kaphatóak tablettaként, esetleg cukor

Szinnezék: karamell fehérborhoz


De van olyan is, hogy a gagyi bor javítják fel savakkal meg cukorral.

2015. júl. 6. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Mojjo ***** válasza:
Egyébként a közkeletű hittel ellentétben egyáltalán nem jellemzőek a tablettás borok, még a leggagyibb, legolcsóbb PET palackos, alsópolcos termékek esetében sem. Inkább 10+ kg/tőke terheléssel termesztett, agyonpermetezett, majd 17 mustfok alatt szedett szőlő, felöntve jó kis olasz mustsűrítménnyel, hogy legalább erjedjen - és ez az erjedés kénezéssel/hűtéssel megállítva 9-10 térfogatszázalék alkoholnál, hogy legalább félédesnyi cukor maradjon benne, ami fedi a borzalmas ízt.
2015. júl. 7. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!