Hogy készül a kannás / tablettás bor?
Figyelt kérdés
Lehet otthon házilag készíteni?
Ha igen hogy?
Nem fogok csinálni, csak simán érdekel
Előre is köszi
2015. júl. 6. 18:03
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Inkább csak készült. Szeszből, vízből, aromatablettából, színezékből.
De a kommersz adó óta nem igazán éri meg az ilyesmi, inkább az a trendi a gagyiboroknál, hogy több szűrletet is csinálnak, és a végén már az egész csak hozzáadott cukor meg szár.
3/4 anonim válasza:
Valamelyik beszélgetős műsorba bemutatta egy borász:
Szesz: patikaszesz
Víz
Ízanyagok: savak, pl almasav, borkősav,... <-ezek kaphatóak tablettaként, esetleg cukor
Szinnezék: karamell fehérborhoz
De van olyan is, hogy a gagyi bor javítják fel savakkal meg cukorral.
4/4 Mojjo válasza:
Egyébként a közkeletű hittel ellentétben egyáltalán nem jellemzőek a tablettás borok, még a leggagyibb, legolcsóbb PET palackos, alsópolcos termékek esetében sem. Inkább 10+ kg/tőke terheléssel termesztett, agyonpermetezett, majd 17 mustfok alatt szedett szőlő, felöntve jó kis olasz mustsűrítménnyel, hogy legalább erjedjen - és ez az erjedés kénezéssel/hűtéssel megállítva 9-10 térfogatszázalék alkoholnál, hogy legalább félédesnyi cukor maradjon benne, ami fedi a borzalmas ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!