Hogyan készül a "tablettás" bor?
Hamis bor sok mindenből készülhet, mivel sokféleképpen lehet bor hamisítani. A tabletta valszeg egy urban legend.
Ha a bolti "tablettásra" gondolsz, akkor az >99 %, hogy szőlőből van, mivel nagyon megbüntetnék őket, ha nem így lenne. Persze egy megengedett mértékig más is lehet benne, de nem arról van szó, hogy a boltban műtrágyából készült bort árulnak.
olyan nincs h tablettás bor. minden bor szőlőből készül, csak eltérőek a követelmények a fajtatisztaság stb. iránt.
asztali bort a legolcsóbb bor is.
Asztali bor
Legalább 13% m/m természetes eredetű cukor
Bármely termeszthető szőlőfajta
Fajtanéven 70% fajtaazonosság
Tájbor
Legalább 15% m/m természetes eredetű cukor
Származási helyre utaló elnevezés
Államilag elismert szőlőfajta
Fajtamegnevezés és 70% fajtaazonosság
Minőségi bor
Legalább 15% m/m természetes eredetű cukor
Termőhelyre utaló elnevezés
Termőhelyre meghatározott szőlőfajta
Legfeljebb 100 hl/ha termés
Fajtamegnevezés és 85% fajtaazonosság
Évjárat feltüntetése kötelező
Különleges minőségű bor (meghatározott termőhelyről származó)
Legalább 19% m/m természetes eredetű cukor
Termőhelyre meghatározott szőlőfajta érett vagy tőkén túlérett, esetleg töppedt vagy aszúsodott termése
Legfeljebb 75 hl/ha termés
Származási helyre utaló elnevezés, évjárat, szőlőfajta feltűntetése, 100% fajtaazonosság kötelező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!