Én nem tudok számolni? Vagy a cikk írója?
Figyelt kérdés
Leírják, hogy 1820 óta 2 ezredmásodperccel tovább tart egy év. (Ebből nekem úgy tűnik, hogy 500 év alatt lesz 1 másodperc a differencia.) Aztán elmondják, hogy 1972 óta már 25 alkalommal kellett beszúrni szökőmásodpercet. Nekem ez sehogy nem áll össze. Segítenétek?
#szökőmásodperc #lassul a Föld forgása
2015. jún. 29. 21:22
1/2 anonim válasza:
Azt mondja, egy NAP tart tovább két ezredmásodperccel, nem egy év. Tehát nem 500 év, hanem 500 nap alatt jön össze az egy másodperc differencia. (Mármint most, mert száz éve még kisebb volt a nap hosszában az eltérés, de a lényeg az az, hogy benézted a napot meg az évet.:))
2/2 A kérdező kommentje:
Ááááá, tényleg, figyelmetlen voltam és én évre értettem, nem egy napra. Köszönöm!
[Hát akkor a kérdést megválaszolva én nem tudok számolni, meg eleve rossz értékből rossz következtetésre jutottam. Jajj!]
2015. jún. 29. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!