A vírusokat miért nem lehet gyógyítani vagy kiirtani, elpusztítani?
A vírusok önmagukban nem mutatnak életjelenséget, élőként csak a gazdaszervezetben, annak folyamatait felhasználva viselkednek. Vírusfertőzésnél leginkább a gazdasejtek folyamatainak gátlásával lehet elérni a vírusok gátlását, ez gyakorlatilag a gazdasejt elpusztítását jelenti. Úgy pedig senki sem szeretne vírusfertőzést gyógyítani, hogy ezzel az érintett szerv, vagy beteg halálát okozza.
Egyébként vannak vírusellenes szerek, csak nem túl hatékonyak, és még erőteljes mellékhatásaik is vannak.
nem szeretem a másik 46%-ot mert olyan mintha engem égetne :/
amúgy a vírus RNS is lehet úgy emlékszem
különben meg lehet, az immunrendszer erősítésével a szervezet legyőzi a vírusokat (és onnantól felismeri az immunrendszer), de szemben a baktériumokkal nem igazán éri meg az antibiotikum, mert gyorsan mutálódnak és haszontalan (talán rég voltam már gimis biológiaórán)
Kedves 46%-os, tényleg qva régen lehetnél biológia órán, ugyanis a vírusokra teljesen hatástalanok az antibiotikumok. Arra viszont jól emlékszel, hogy az örökítőanyaguk lehet RNS is.
Egyébként oltásokkal tudunk a vírusok ellen védekezni, ha elég sok ember oltva van, akkor nincs kit megfertőzni és kipusztulnak. Így járt a fekete himlő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!