A szójafogyasztás valóban egészségtelen?
Sok helyen olvastam, hogy kedvezőtlen hatással lehet az emberi szervezetre. Ti mit tudtok erről?
Kérlek, akkor írj, ha releváns infód van:)
Vannak fontos ásványi anyagok, amiket megköt és azok nem kerülnek a szervezetbe emésztésnél.
De ez simán azt jelenti, hogy nem elhagyni kell a szóját, hanem nem csak azt enni éjjel-nappal.
Változatos táplálkozás.
Itt van egy viszonylag jó leírás, + és - is van benne.
Találtam én is rémregény szintű elrettentő leírást a szójáról, ami nekem ,laikusnak szakszerűnek TŰNIK, de az általam linkelt cikk viszonylagos pártatlansága miatt hitelesebbnek látszik.
Meg igazság szerint, ha a szója annyira egészségtelen lenne, akkor az azt igen nagy mennyiségben fogyasztó Japán nem éppen arról lenne híres, hogy mennyire egészséges az étkezése (és ez orvosilag igazolt tény).
Mert, csak példaként, a szóját rákkeltőnek is hirdetik, ennek ellenére abban az országban, ahol a világtörténelemben egyedül két atombomba is hullott, sőt a felnőtt lakosság világszinten magasnak számító százaléka dohányzik, kevesebb a rákos megbetegedés, mint Európában, Amerikában.
Nehezen képzelem el, hogy ha a szója olyan káros lenne, ez így lenne.
Persze az is biztos, hogy nem a szója a csodagyógyszer, csak népellenségnek beállítani is hülyeség.
Én speciel nem a szójától való félelmemben rágok be azon, ha a tecsós virsli fele hús helyett szója. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!