Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A szójafogyasztás valóban...

A szójafogyasztás valóban egészségtelen?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy kedvezőtlen hatással lehet az emberi szervezetre. Ti mit tudtok erről?

Kérlek, akkor írj, ha releváns infód van:)

2015. jún. 23. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Allergiát okozhat.
2015. jún. 24. 01:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alapon minden egészségtelen. Mértékkel kell mindent enni, és változatosan, tehát nem egész nap csak azt.
2015. jún. 24. 03:55
 3/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

Vannak fontos ásványi anyagok, amiket megköt és azok nem kerülnek a szervezetbe emésztésnél.

De ez simán azt jelenti, hogy nem elhagyni kell a szóját, hanem nem csak azt enni éjjel-nappal.

Változatos táplálkozás.

2015. jún. 24. 06:59
 4/7 anonim ***** válasza:
A fehér emberek 90%-ánál hiányzik a genetikai információ, ami a szójafehérje feldolgozásához kell. (Dietetikus előadásán hallottam.) Az ázsiai embereknél megvan ez az információ. A magyaroknál több, mint 10%/90% az arány, de nem tudom, pontosan mennyi.
2015. jún. 24. 10:32
 5/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

Itt van egy viszonylag jó leírás, + és - is van benne.

[link]

Találtam én is rémregény szintű elrettentő leírást a szójáról, ami nekem ,laikusnak szakszerűnek TŰNIK, de az általam linkelt cikk viszonylagos pártatlansága miatt hitelesebbnek látszik.

Meg igazság szerint, ha a szója annyira egészségtelen lenne, akkor az azt igen nagy mennyiségben fogyasztó Japán nem éppen arról lenne híres, hogy mennyire egészséges az étkezése (és ez orvosilag igazolt tény).

Mert, csak példaként, a szóját rákkeltőnek is hirdetik, ennek ellenére abban az országban, ahol a világtörténelemben egyedül két atombomba is hullott, sőt a felnőtt lakosság világszinten magasnak számító százaléka dohányzik, kevesebb a rákos megbetegedés, mint Európában, Amerikában.

Nehezen képzelem el, hogy ha a szója olyan káros lenne, ez így lenne.

Persze az is biztos, hogy nem a szója a csodagyógyszer, csak népellenségnek beállítani is hülyeség.

Én speciel nem a szójától való félelmemben rágok be azon, ha a tecsós virsli fele hús helyett szója. :D

2015. jún. 24. 11:21
 6/7 anonim ***** válasza:
A szója nem önmagában veszélyes, hanem attól,hogy nagyon sok élelmiszert lehet vele helyettesíteni, és ezt meg is teszik mohó üzletemberek. E perctő pedig,amikor ezt hiszed, egészségesen (változatosan) táplálkozol, ez nem igaz. És ez benne a veszély is.
2015. jún. 24. 14:53
 7/7 Wadmalac ***** válasza:
Ugyehogy az a fránya tecsósvirsli. :D
2015. jún. 24. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!