Felsőbb matematika jellemzése?
Mi? Érdekes ellentététek. A szigor és az általánosság, gyönyörű, ahogy ez a két dolog, ami teljesen összeférhetetlen, kéz a kézben jár. Az összefüggőség. A matematikát úgy tudnám elképzelni, mint egy óriási nagy épületet, hogy nincs tisztán analízis, tisztán számelmélet, geometria, egymásba ivódnak. Természetesen Erdős Pál, az ő dolgozatait kedvtelésből szoktam olvasni. :D
Aztán Kelly bizonyítása Gallai tételére :DDDDD
Sírtam szó szerint a nevetéstől, mikor leesett :DDDDD
Ahogy Pali bácsi mondta: "Különösen butának érzi magát az ember, ha sokáig gondolkodott rajta, és nem jött rá."
Talán a matematikatörténet leggyönyörűbb bizonyítása.
Fuchs László tankönyve :DDD
Egyedül abból tudtam normálisan algebrai struktúrákról értelmesen tanulni. :D
Aztán Erdős-Surányi számelméletkönyve, abban is csodálatos bizonyítások vannak. Bárczy könyve a parciális integrálással. Szóval összességében tartom, hogy a matematika a világ legkomolyabb vicce :D
Imádom, nem is tudnék nélküle élni!
Ha gondolod, írj privátot, és bármikor matematizálhatunk! :D
Ti most komolyan meg vagytok őrülve, vagy csak szivatjátok a népet??! Őszintén kérdem most már.
Vagy tényleg ennyire megszivattak az egyetemen, hogy lelkileg odáig torzultatok, hogy önkéntesen rajongtok azért, ami másnak szellemi szenvedés. (mint amikor a diktatúra annyira tönkreteszi lelkileg az embert, hogy megőrül, és kiút helyett már a szenvedést és a rendszer fenntartásának a módját keresi önként)
=(
Sajnálom.
Mert azt még simán megértem, amikor informatikusok vagy pl. genetikusok szeretik az informatikát, MERT ők praktikus cél érdekében használják egyfajta gondolkodási platformnak, ők ALKALMAZZÁK a matematikát. Pl. valóban király dolog lehet, amikor a genetikusnak sikerül - most nyílván csak parasztiasan írom körül a dolgokat - teszem azt leegyszerűsítenie egy képletet, vagy megalkotnia, vagy mittudomén, és akkor abból rájön, hogy hogyan tudna 2× dúsabb termésű búzákat kitenyésztenie, amivel 2× több magyar ember asztalára jut kenyér.
DE KÖNYÖRGÖM! Ilyen módon imádni, áradozni a matematikáról tiszta fejű embernek KÉPTELENSÉG!! Vagy tanári/szülői/pedagógiai terror eredménye, vagy..... nemistudommi.
A matematika szép, akár jó játék is, meg minden... de MELLÉKESEN.
Utolsó írásból látszik, hogy arra utal, hogy a nap nagy részét ez tölti ki. :(
Én is szeretem pl. az elektrotechnikát, de csak akkor forrasztgatnék egész nap, ha nagyon-nagyon nem lenne más.
És inkább veszek magamnak pl. egy hangszert, egy jó AudioCD-t, vagy lemegyek a barátaimmal nyaralni, minthogy vegyek egy újabb halom tranzisztort, vagy kapcsolási rajzokat nézegessek.
Remélem érthető, hogy mit takar a hasonlat.
Nem számokkal él az ember, de még csak nem is az kéne hogy legyen, ami jó kedvre derítse az embert, vagy ami viccesnek kéne tűnjön. =(
Ejj-ejj....... -_-
#2-es vagyok, #3! :DDDDDDD
Hát kérlek szépen, úgy lehet ezt szeretni, hogy mindenki mást és mást szeret, mi a matematikát :D
Mindenkinek van egy hobbija, és ha a hobbija még a hivatása is, akkor mindenki örül, okosodik, szóval nagyjából így! :DDDDDD
Kedves #3!
Téged miért zavar ha egy matematikus szereti a matekot? Nyilván valóan azért ment matek szakra és tanulja azt amit szeret. És igen vannak szimplán elméleti dolgok a matematikában, de a tudományok nagy részében a matematikát alkalmazzák és a matematika fejlődése nélkül más sem fejlődött volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!