A mesterséges vitaminokra gondoltam mint a Supradin és társai. tényleg károsak, mert szerintem a mai gyümölcsök és zöldségek sem pukkannak ki a vitamintúltengéstől amennyi napfényt láttak az üvegházban. Mit gondoltok, mert én nagy szeretettel kapkodom be őket, de lehet tényleg nem érnek semmit. Akkor mi a helyes?
2010. febr. 28. 11:41
1/6 anonim válasza:
A vitaminok szerkezete nem változik meg attól, hogy nem egy növény állítja elő őket, hanem az ember. Ugyanolyan hatásosak maradnak.
Csak azt tudom mondani, hogy a vérképemen erősen meglátszik, hogy szedek-e multivitamint, vagy nem, és csak annyi vitamin kerül belém, amennyi az elfogyasztott táplálékban van.
PL napi 15-20 tányér spenótot kellene elfogyasztanom, hogy folsavból (B11 vitamin) elegendő mennyiséget vigyek be a szervezetembe ahhoz, hogy a magzatom velőcsőzáródási rendellenességét kiküszöböljem. Ez nyilvánvalóan lehetetlenség.
2010. febr. 28. 12:05
2/6 anonim válasza:
ugyebár a vitamin egy vegyület aminek szabott h miből épül fel. és kémiai szinten szén és szén között nem teszünk különbséget. tehát elvileg ugyanolyan jó azis. márkérdés h a termelés folyamán maradhat benne káros összetevő. a boltbankapható zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma pedig erősen tart a nullához tehát onnan hiába is pótolnád a hiányt. legjobb módszer ha drogériákban keresel természetes vitaminkészitményt lehetőleeg olyat aminek a vitamintartalma sokszorosan meghaladja az RDA%-át...mivel a vitamint NEM lehet túladagolni... saját magamon próbáltam túladagolni a C-vitamint(az RDA% 10ezer szeresét vittem be!) és egyetlen vicces mellékhatása volt csak annyi h neonzöldet pisiltem:)))(mivel ürült a felesleges vitamin)
2010. febr. 28. 12:08
3/6 anonim válasza:
Előzőhöz hozzátenném, hogy a vízben oldódó vitaminokat tényleg nem lehet túladagolni, mert a felesleget kipisili az ember - ellenben a zsírban oldódóakat (A-vitamin, D-vitamin) TÚL LEHET ADAGOLNI, mivel a felesleg elraktározódik a zsírszövetben, és gondokat okozhat. Ezekből a napi ajénlott mennyiséget nem szabad túllépni.
2010. febr. 28. 12:10
4/6 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
A mérték a lényeg! Nem az a baj, hogy mesterséges gyártmány, hanem az, hogy sokan túlzásba viszik, és a felszívódásban, kapcsolódásban, hasznosulásban szerepet játszó vivőanyagok, segédanyagok szerepe, ezek kölcsönös hatása nem teljesen tiszta, legalábbis nekem. Emiatt jobb a természetes gyümölcs, zöldség, de ha nincs más mód, akkor a mesterséges is jobb mint a semmi.
2010. febr. 28. 12:11
5/6 anonim válasza:
Vitamint annak kell szednie, akinek hiánya van!
Ezt orvos tudja megállapítani.
A vízben oldódókat nem lehet túladagolni - HA JÓ A VESÉD.
A zsírban oldódókkal mindig vigyázni kell.
A vitaminok lehetnek királis molekulák: ezeknél a mesterséges vitamin fele értéktelen (emészthetetlen) ballaszt - vagy még rosszabb - hiába van ugyanazokból az atomokból.
Egyébként megállapították hogy a relatív nagy mennyiségű e-vitamin segít a vesének a mérgek lebontásában, csak sokan úgy gondolnak a vitaminokra mint a gyógyszerekre, csak éppen a kettő között van némi különbség, a vitaminok javára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!