Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mekkora volt a valószínűsége...

Mekkora volt a valószínűsége annak hogy az ősrobbanás után kialakuljon az atomos szerkezet a világegyetemben?

Figyelt kérdés
2008. szept. 1. 09:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

körülnézve a világban úgy látom, hogy biz' 100% a valószínűsége... :)

.............

egyébként, a kérdésen elmerengve, bizonyos vagyok abban, hogy itt egy újabb kreacionista térítő kezdi meg tevékenységét - de ez a kérdés különböző formában, már kb. tízezerszer ki lett tárgyalva ezeken az oldalakon. nem hiszem, hogy újabb érv merülhetne fel.

2008. szept. 1. 12:03
 2/6 A kérdező kommentje:
nem vagyok hivő,ugyhogy nem akarok tériteni :) arra vagyok kiváncsi,hogy milyen eséllyel alakulhatott volna ki valamilyen más szerkezet,az atomos szerkezettöl eltéri "valami"? :D
2008. szept. 1. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

rendben van - elhiszem, hogy nem tériteni akarsz :)

de a kérdést nem nagyon értem...milyen "másmilyenre" gondolsz, ami kialakulhatott volna?

az anyag sajátossága az "atomos" szerkezet, itt nincs "miért" és nincs "hogyan" - egyszerűen ilyen és kész.

el lehet persze képzelni, hogy a protonok, neutronok, nüonok és effélék helyett pl. kis zöld kertitörpék alkotják az anyagot, de lássuk be, ennek nincs sok értelme. (persze, ha netán így lenne, akkor jöhetne a kérdés, hogy "de miért éppen kis zöld kertitörpék?"...)

2008. szept. 1. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ősrobbanás után az atomos szerkezet kialakulásának esélye 100%. Az ősrobbanás után kvarkok keletkeztek, ezek azonban soha nem fordulnak elő "egyedül", nagyobb részecskéket: protonokat és neutronokat alkotnak. A proton pozitív töltésű, ezért vonzza a semleges töltésű neutront. A protonokból és neutronokból létrejönnek az első atommagok, amik a protonok miatt pozitív töltésűek, ezért vonzzák az elektronokat. Az eredmény: atomok.
2008. szept. 2. 15:40
 5/6 A kérdező kommentje:
na ehhez hasonló magyarázatra gondoltam :) kösz
2008. szept. 2. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
49%

"A proton pozitív töltésű, ezért vonzza a SEMLEGES töltésű neutront. "

hmmmm... érdekes új felfedezés a fizika területén...

a neutron az atommag része, a pozitív töltésű proton mellett helyezkedik el, és biz' azt nem vonzza semmi.

na mindegy, nem lehet mindenki atomfizikus...

2008. szept. 2. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!