Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Megsemmisíthető valami úgy,...

Megsemmisíthető valami úgy, hogy ne maradjon utána valamilyen energia?

Figyelt kérdés
Van egy fizikai alaptörvény, "Az energia nem vész el csak átalakul." Pl egy kocka cukrot meg lehet úgy semmisíteni, hogy semmilyen energia ne maradjon utána? Vagy másképpen megfogalmazva, az előbbi alaptörvény megcáfolható?

2015. máj. 24. 11:24
1 2
 11/14 SwapP ***** válasza:
100%
Én az adiabatikus fázisokra gondolok. Ahol az entrópia marad meg.
2015. máj. 24. 16:22
 12/14 anonim ***** válasza:

#3, nem, nem növeli a tömegét. Nem tudom ezt honnan vetted de nem nő a tárgyak tömege a feketelyukban. Odabent minden szétbomlik, teljesen, majd az anyaguk energiává alakul, amit úgy hívunk Hawkin sugárzás. Ha még nem is semmisülne meg, akkor sem nőne a tömege, ez úgy bullsh*t ahogy van. A térfogata lesz kisebb ami annyit jelent hogy sűrűbb lesz, nem pedig a tömege nő. Energia és anyag egyféleképp tudna megsemmisülni, ha egy ősrobbanáshoz hasonló erejű erővel találkozna. Ezen kívül nem ismerünk akkora mértékű erőt ami teljesen képes uralma alatt tartani a fizika szabályait, és tulajdonképpen bármit a világban. Ilyen erő már 13.7 milliárd éve nem létezik :D.

Szószó, nincs olyan erő ami képes lenne teljesen eltüntetni az energiát vagy az anyagot. Még akkor sem ha az csak egy atomnyi.

2015. máj. 24. 17:19
 13/14 anonim ***** válasza:

#12: Nem a fekete lyukba eső anyag tömege nő meg, hanem a fekete lyuk tömege nő meg azon anyagmennyiséggel, amelyik belezuhan. Ezt írta #3 is.

Legalább olyanba ne kössünk már bele, ami tök egyértelmű, hogy mit jelent.

2015. máj. 25. 07:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Igaz, most is átolvastam és tegnap valamit brutálisan benéztem.
2015. máj. 25. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!