VK tábla - jól csináltam?
2015. máj. 10. 18:58
1/4 anonim válasza:
Az Anegben, ha jól látom, vannak üres mezők is. Szerintem olyanoknak nem szabadna benne lennie. (Legalábbis ha az x-ek 'dontcare'-eket, az üresek 0-kat jelölnek.)
2/4 A kérdező kommentje:
Igen az üresek 0-át, az x-ek közömböset jelölnek. Én úgy tudom hogy csak az 1-eket kell mindenképpen csoportosítani (a lehető legnagyobb csoporttal) és az x-eket csak 1-ekkel használom. Órán is rajzolt fel olyat a tanár amiben nem volt az összes x felhasználva. De amúgy húztak már meg ebből a tárgyból szóval csak okoskodok...
2015. máj. 10. 21:16
3/4 anonim válasza:
Nem ezt akartam mondani (legalábbis a karikázgatásod ebből a szempontból még nem rossz), hanem hogy az Aneg egy 16-os csoportot jelöl, amiben vannak 0-k is, amik nem lehetnének.
De sajnos nem csak ez a baj. Az 5-változós Karnaugh-tábla kicsit máshogy működik, mint a szokásosak. A középső függőleges vonalat metsző csoportoknak tükrösnek kell lenniük rá nézve. (Ez olyasmi, mint hogy a 3-változós táblában nem mondhatod nem csinálhatsz olyat, hogy a 000-t és az 111-et összekarikázod.)
Szerintem két lehetséges legjobb megoldás a
Dneg*Eneg + Aneg*D*Eneg
vagy
Dneg*Eneg + Cneg*D*Eneg.
Bár erre a 5-változós cuccra még nem állt rá teljesen szemem… Szóval én sem vagyok teljesen biztos a dolgomban.
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!