Szerintetek jól csináltam a feladatot ha az alábbi sorozat határértékére pont e jött ki? 1+ 2/ (3n-1) és ez az egész az n-dik hatványon.
Szerintem nem jól csináltad.
Próbáld ebből a videóból jobban megérteni:
Na mégis belekavarodtam...Odáig értem, hogy beszorozzuk a hatványkitevőt 2n/3n+1-gyel, hogy csak n maradjon, de honnan jön a 2/3? És az eredeti n kitevő miért tűnik el amikor még ezelőtt (3n+1)/2-dikre emelem?
Előre is köszi ha ráérsz válaszolni:)
Lehet, hogy figyelmesen, mégegyszer érdemes lenne megnézni a videót.
"honnan jön a 2/3? "
Le van írva, hogy a határértékét vettem a törtnek. (Ilyen egyszerű tört határértéke biztosan megy: számlálót és nevezőt osztom n-nel, és külön-külön veszem a határértéküket.
"És az eredeti n kitevő miért tűnik el amikor még ezelőtt (3n+1)/2-dikre emelem?"
Ezt próbálom elmondani a videón. Nem eltűnik, hanem a két tört szorzata éppen n. Az egyik tört megegyezik a zárójelben lévő nevezővel (ezért e a határértéke), a másik határértéke pedig lesz e kitevője.
Sajnos ezt neked kell megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!