Mi a véleményetek az alábbi cikkről? Csak szerintem
nagyon kártékonyak a társadalomra az ilyen oldalak?
Figyelt kérdés
cikkekből összeollózott cikkek, minden forrás nélküli hülyeségek... nyilvánvalóan aki ezeket írja nincs tisztában a gén fogalmával. mármint értem, hogy rovarirtó toxinokat termelhetnek egyes ilyen növények, de itt ez a cikk úgy állítja be a géntechnológiát, mint valami vegyszerkezelést :D és nem is arról szól a cikk, mint ami a címe.
Az talán túlzás, hogy a társadalomra lennének károsak. 80 éves Mari néni Nyékládházán nem nézi ezeket. Ráadásul nem is tudományos, legfeljebb tudományoskodó és megtiltani nem lehet (sajtószabadság), a hozzáérték legfeljebb röhögnek rajta. A mágnesterápiás tv reklámok ennél kártékonyabbak, direkt anyagi kárt okoznak.
2015. ápr. 24. 18:52
2/7 Ozmium42 válasza:
Rendkívül káros. Az emberek többsége nincs a megfelelő természettudományos ismeret birtokában, hogy be tudja látni, mi az igazság a cikkből, és mi az égbekiáltó baromság, azon egyszerű oknál fogva, hogy az egészségét mindenki félti, így vevő az ilyen információkra, de ellenőrizni mégsem tudja, így a biztonság kedvéért elhiszi... és terjeszti. A honlap pedig a pánikkeltésből és a szenzációhajhászásból csinál pénzt. Betiltanám a francba az összeset.
2015. ápr. 24. 19:22
3/7 A kérdező kommentje:
Ha a 80 éves Mari néni nem is olvassa, de rengeteg 50-60 év feletti ismerősöm osztogatja a facebookon (meg fiatalok is), így jut el hozzám is. Elképesztő micsoda népbutítás folyik itt.
Szerintem is kártékonyak. De nem tudunk mit tenni ellenük.
2015. ápr. 24. 19:46
6/7 A kérdező kommentje:
Igen, azt az indexes cikket olvastam :D
szomorú, hogy az emberek ennyire nem értenek a biológiához. Hogy bármit elhisznek ezeknek az oldalaknak, pedig semmilyen kutatás nem támassza alá a hitelességet, sőt semmilyen forrást nem tüntetnek fel. Név nélkül terjesztik a sületlenségeket. És sok rákos beteg a nyugati orvoslástól való beteges félelmében inkább elhiszi, hogy a vörös áfonya vagy a gyömbér a rák ellenszere. Elég csak ha hallja a szomszédtól, aki itt olvasta, és máris szájról szájra jár a hülyeség. Másik kedvencem a gyógyszeriparos összeesküvés elméletek, sokan inkább próbálkoznak az alternatív gyógymódokkal, de persze azért egy jó kis fejgörcsre meg örömmel beveszik az algoflexet...gyógyszermaffia ide vagy oda.
2015. ápr. 24. 21:35
7/7 anonim válasza:
Szerintem a cikkben említett Monsanto nevű giga mega multi és társai sokkal veszélyesebbek, mint mint egy ilyen szedett-vedett cikk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!