Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Három ismeretlenes harmadfokú...

Három ismeretlenes harmadfokú egyenletrendszer megoldását ismeri valaki? Keressük három térbeli szakasz közös pontját.

Figyelt kérdés

Ime ami érdekelne engem:

Keressük három térbeli szakasz közös pontját:

L_r^3=(x_r-x)^3+(y_r-y)^3+(z_r-z)^3

L_k^3=(x_k-x)^3+(y_k-y)^3+(z_k-z)^3

L_h^3=(x_h-x)^3+(y_h-y)^3+(z_h-z)^3

ahol L a szakaszok hossza, az indexelt (x,y,z) a szakaszok kiinduló pontja. A kiinduló pontok úgy vannak elhelyezve, hogy a szakaszok biztosan egy ponton érnek össze.

2015. ápr. 20. 11:16
1 2
 11/14 Wadmalac ***** válasza:

Hát a feladat szerint biztosan lesz ilyen, viszont én általános esetre gondoltam azzal, hogy amúgy nem törvényszerű, hogy legyen.

Vagy mégis?

Most elfilozofáltam, ha leegyszerűsítem a témát három térbeli, nem párhuzamos síkra, lehetséges-e, hogy NEM lesz a páronkénti metszésvonalaknak találkozása.

2015. ápr. 20. 15:51
 12/14 anonim ***** válasza:

"Hát a feladat szerint biztosan lesz ilyen, viszont én általános esetre gondoltam azzal, hogy amúgy nem törvényszerű, hogy legyen.

Vagy mégis?"

-Nem, nem törvényszerű!

"Most elfilozofáltam, ha leegyszerűsítem a témát három térbeli, nem párhuzamos síkra, lehetséges-e, hogy NEM lesz a páronkénti metszésvonalaknak találkozása."

-Inkább ne síkokra gondoljunk, mert az nagyon speciális eset. Különben természetesen, ha pl. függőleges eltoltjai egymásnak a felületek, akkor könnyen lehet olyan eset, hogy páronként diszjunktak.

C fölötti koordináta-térben viszont nem (nem?) , de azt most sztem hagyjuk.

2015. ápr. 20. 17:20
 13/14 anonim ***** válasza:

"Most elfilozofáltam, ha leegyszerűsítem a témát három térbeli, nem párhuzamos síkra, lehetséges-e, hogy NEM lesz a páronkénti metszésvonalaknak találkozása."

-Jaaa értem a kérdésedet, természetesen lehet. Képzeld el egy háromszög alapú hasáb palástja által meghatározott három síkot! Páronként van metszésvonaluk, de hráman nem metszik egymást egy pontban (sem).

2015. ápr. 20. 17:23
 14/14 Wadmalac ***** válasza:

Igaz, jogos.

:)

2015. ápr. 21. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!