Hogy jön neki ki A-ra a -1? én nullát kapok mindíg
Ha mást nem mondanak, akkor MINDIG RADIÁNBAN kell érteni. Ha jelzik, hogy fok (°), csak akkor szabad fokban.
> „Én mindegy hogy zárójelezek, az A-ra sosem kapok nullát.”
Azért nem kaptál 0-t, mert fokokra volt állítva a számológéped radián helyett. A sin(7*π)/2 = 0.
> „Beállítottam DEG-be, RAD-ba, és GRAD-ba is, és mindegyiknél más számokat adott ki, de egyiknél sem adott 21 egész valamennyi (bocsi, de elfelejtettem mennyit írtál, miközben írtam a sajátomét).”
Mert én NEM a szinuszos kifejezésre írtam, hogy az körülbelül 21,99, hanem a 7*π-re. Ha radiánra állítod a számológéped, akkor a
7π-t írva a szinuszba visszakapod a 0-t,
a közelítő 21,99-et írva a 0-t közelítő 0,0011-et kapod.
Ha fokra állítod a számológéped, és 2160-at írsz a szinuszba, akkor is 0-t kapsz, ezt fejezik ki az egyenlőségek.
De ha fokokra állítod, és 7*π ≈ 21,99-et írsz bele, akkor körülbelül 0,374-et kapsz (a 0,187 duplája, még nem osztottuk el kettővel), ha pedig 7*π/2-őt, akkor 0,191-et.
(((> „másszor 0,191-et (ha a sin7-et külön szorzom a pí-vel).”
Aki elég okos, az azt is kitalálja, hogy mire gondolok alapon ezt is jól összekavartad amúgy, de mindegy…)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!