Ez a definíció helyes?
A gravitáció, más néven tömegvonzás két, tömeggel bíró test egymás felé való gyorsulásának hajlamát jelöli.
Nekem elég furának tűnik.
két, tömeggel bíró test egymás felé való gyorsulásának hajlamát jelöli.
Nem hülyeség az, hogy gyorsulási hajlamot jelöl?
(Tudom, hogy a gyorsulássaln is összefügg.)
Biztos, hogy helyes, de szavakban soha nem igazán "pontos". Mit gondolsz játékból használják a fizikusok a matekot a jelenségek leírására? Vajon miért nem csak szavakban írják le, mondják ki a törvényszerűségeket? Vajon mindent el lehet mondani a meglévő nyelv szókészletével, úgy, hogy az megfelelően pontos, és ellentmondásmentes legyen?
Aztán csodálkozol, ha szavakba öntve orbitális baromságnak tűnik egynémely fizikai törvényszerűség.
Tehát a gravitáció azt jelöli, hogy két, tömeggel bíró testnek hajlama van az egymás felé való gyorsulásra.
Ez nekem akkor is érdekesnek tűnik.
Bocsánat, félreértelmeztem.
Bár szerintem azt akarta a fogamazó megfogalmazni, amit írtam, mert fura, hogy a gyorsulás hajlamáról van pusztán szó, és nem valaminek valamire való hajlamáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!