Ezek az anyagok veszélyesek az egészségre?
Isocyanic acid, polymethylenepolyphenylene ester, polymer with alpha -hydro- omega-hydroxypoly[oxy(methyl-1,2-ethanedryl)], dyphenylmethane-4,4-diisocyanate.
Igazából egy 1.000 literes IBC tartályt kaptam amiben korábban ez az anyag volt. Faipari cégnél használták, gondolom ragasztó lehetett. Én öntözővíz tárolásra használnám. Nagyon minimális mennyiség mindig marad a tartályban, teljesen nem tudom kitakarítani csak akkor ha levágom a tetejét, de azt nem szeretném.
Jelentenek veszélyt ezek minimális mennyiségben (talán 1-2 dkg) ha öntözővizet tárolnék ebben a tartályban? Erre felénk sokan használnak ilyen tartályokat öntözővíznek - persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek károsak ezek az anyagok.
Kérem csak az írjon aki ért hozzá.
Alapjában véve minden vegyszer veszélyes, ha nem körültekintően használják. Még a Nátrium klorid is lehet hal
los , pedig az csak simán konyhasó. Locsoláskor ebbe is bele tudak pusztulni a növények. A felsorolt vegyszerek azomban még ettől is károsabbak. Vegyed kérlek a fradságot és Guglizd meg.
Oké, guglizd meg köszi. Ennyi erővel minek kérdezni bármit is. Végül is orvos se kell, ráguglizok mi a bajom aztán megműtöm magam. Meg atomerőművet is építhetek, mert az is le van írva valahol.
Hiába találom meg a wikipédiában pl., túl sokat nem mond nekem erre a konkrét dologra, hogy ilyen minimális mértékben és ennyire felhígítva öntözésre használva jelent-e kockázatot.
Nyilván nem meginni akarom.
Viszont egy vegyész esetleg tudna írni közelebbit. Pl. lebomlanak-e ezek, számít-e ilyen csekély mennyiség bármit is.
Mert 1.000 literben a tartály oldalán mosás után is visszamaradt 20 g -ból a 2 g ami esetleg leoldódik az az egy köbméter, vagyis egymillió g vízben ha feloldódik könnyen lehet nem okoz semminek semmi gondot. A sósav is veszélyes, de ilyen hígításban meg is ihatnám. Na ezért kérdeztem, írtam is hogy csak aki ért hozzá.
Egyik ismerősöm pl. az udvarán kimosta a tartályt (az enyém már egyszer magas nyomásúval kimosott) kifolyt belőle ami a tartály oldalán maradt aztán az ég világon semmi nem történt. Se vele, se a növényekkel. Már abból öntöznek.
Én meg gondoltam ha hozzáértőtől olyan választ kapok akkor levágom a tetejét, hogy belemásszak és teljesen ki tudjam pucolni. Viszont ha nem szükséges ennyire akkor hagynám így, mert jobb ha nincs szétvágva a tartály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!